Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

10.09.2005


"Smuldrepai med rabarbra" er superlett å lage og smaker KNALLGODT!

Serveres gjerne lunken sammen med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte.

Smuldrepai med rabarbra

Ingredienser

Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 g mandler
125 g smør

Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Fremgangsmåte

Lag smuldredeigen først ved å blande mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 27 cm i diameter). Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

Tips

Se også "Smuldrepai med bær".

10.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

5 kommentarer

Hei, når jeg prøvde meg på rabarbra paien ble den veldig svart på toppen. Jeg stekte den i mindre tid en 25 min, men likevel ble den ganske brent. Hva er grunnen til dette?

Foreslår at du setter gradene på maks 200 gr. Har en oppskrift der gradene kun er 180 gr , men like lang tid ;) Prøv det du, heller lengre steketid med gylden topp, enn svidd topp ;) Lykke til ;)

Kan man erstatte potetmel med noe annet? Maizena feks?

Jeg erstattet med maizenna, det gikk bra :)

Jeg sløyfet potetmel. Det gikk veldig fint uten. Rabarbramassen ( jordbærrabarbra) ble fast og fin. Nydelig kake som gjorde stor suksess

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter