Snickerdoodles

Snickerdoodles

05.01.2007

"Snickerdoodles" er en amerikansk superklassiker! Kakene bakes i dag over hele Amerika, men har sitt amerikanske opphav fra New England. Det sies at kakeoppskriften kom dit med immigranter fra England og Scottland, men at kakene fikk sitt snåle navn i New England. "Snickerdoodles" blir sprø og kjennetegnes av sin nydelige smak av sukker og kanel. Oppskriften gir 40 stk.

Snickerdoodles

Ingredienser

100 g smør
1 dl matolje
1 dl sukker
1 dl melis
1 egg
0,5 ts natron
6 dl hvetemel

Pynt:
1 dl sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Visp sammen smør, olje, sukker og melis i en middels stor bolle. Pisk i egget. Rør i natron. Bland til slutt inn hvetemelet til en jevn deig.

Bland sukker og kanel i en flat suppeskål eller liknende.

Del deigen opp i 40 like store emner. Trill hvert emne til runde kuler. Rull kulene i sukker- og kanelblandingen. Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater (beregn litt avstand mellom kakene for kakene flyter noe ut under stekingen). Press kulene flate med bunnen av et glass som dyppes i sukker- og kanelblandingen mellom hver kake (dette forhindrer at glasset klistrer seg fast til kakene).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 min, til kakene er gyllenbrune i kantene. La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Snickerdoodles" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Snickerdoodle Bars".

05.01.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei!
Skal smøret smeltes?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter