Snickerdoodles

Snickerdoodles

05.01.2007
Snickerdoodles

Ingredienser

100 g smør
1 dl matolje
1 dl sukker
1 dl melis
1 egg
0,5 ts natron
6 dl hvetemel

Pynt:
1 dl sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Visp sammen smør, olje, sukker og melis i en middels stor bolle. Pisk i egget. Rør i natron. Bland til slutt inn hvetemelet til en jevn deig.

Bland sukker og kanel i en flat suppeskål eller liknende.

Del deigen opp i 40 like store emner. Trill hvert emne til runde kuler. Rull kulene i sukker- og kanelblandingen. Sett kulene på bakepapirdekkede stekeplater (beregn litt avstand mellom kakene for kakene flyter noe ut under stekingen). Press kulene flate med bunnen av et glass som dyppes i sukker- og kanelblandingen mellom hver kake (dette forhindrer at glasset klistrer seg fast til kakene).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 min, til kakene er gyllenbrune i kantene. La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Snickerdoodles" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Snickerdoodle Bars".

05.01.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter