Spagetti med konfiterte tomater og burrata

Hva har du lyst på i dag? Kanskje det kan friste med "Spaghetti con pomodorini confit e burrata"? 😍

Her har jeg blandet spagetti med cherrytomater, som jeg i forkant har bakt i ovnen med olivenolje og hvitløk. Sakte varmebehandling over lang tid gjør at de små, søte cherrytomatene forvandler seg til deilige smaksbomber (se innlegg om konfiterte tomater). 

 

 

Konfiterte tomater kan oppbevares på glass med olivenolje, og har du dette i kjøleskapet, kan du lage denne nydelige pastaretten på ekstremt kort tid! 

 

 

I tillegg til kokt pasta og konfiterte tomater trengs det bare litt ekstra hvitløk, fersk basilikum og nydelig, kremete burrata! 

 

Oppskriften gir 2 porsjoner.
 

Ingredienser: 

♥ 250 g spagetti
♥ 300 g cherrytomater som konfiteres og legges i olje (ca. halve porsjonen i oppskriften HER, se tips)
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 burrata (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Lag konfiterte tomate dersom du ikke har de klare. Til denne porsjonen passer det å bruke 300 g cherrytomater. Beskrivelse finner du i dette innlegget HER

Ha konfiterte tomater (inklusive rikelig del av oljen), basilikumblader (spar noen til pynt) og hvitløksfedd i en stekepanne. 

 

 

La dette surre på middels varme mens du koker spagettien. Rør av og til. 

 

 

Kok spagettien al dente i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Løft spagettien ut av kjelen og over i stekepannen med tomatene.

 

 

Vend dette godt sammen over varmen i et par minutter til, slik at smakene fra sausen trekker godt inn i pastaen.

 

 

Fordel spagettien i to pastaskåler. 

Legg en burrata på hver skål, skjær den opp og dra kantene litt fra hverandre slik at det bløte innholdet i osten blir synlig. 

Drypp litt av oljen fra tomatene på osten. Kvern over salt og pepper og pynt med frisk basilikum. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt spagetti, men enhver type pasta fungerer bra i denne retten. 

♥ Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i saltet vann når du kjøper den. 

 

 

 

Forskjellen er altså at fersk mozzarella er fast tvers igjennom, mens burrata har den bløte kjernen. Her ser du bilde av begge deler (fersk mozzarella til venstre og burrata til høyre).

 


Jeg bruker 1 burrata per porsjon her. 

♥ Dersom du ikke har burrata, kan du bruke vanlig fersk mozzarella som rives opp i mindre biter med hendene og blandes med pastaen. 

♥ Konfiterte tomater: Jeg bruker her hjemmelagde ovnsbakte cherrytomater som jeg legger på glass med hvitløk og olivenolje (kalles gjerne også for konfiterte tomater). Dette er noe jeg lager ganske ofte slik at jeg har det tilgjengelig i kjøleskapet. Se oppskrift på dette i innlegget HER

 

 

Til denne porsjonen spagetti brukte jeg drøyt halvparten av de konfiterte tomatene jeg lagde i tillegg til oljen på glasset. Dersom du vil gjøre om denne oppskriften til 4 porsjoner, bruker du 500 g spaghetti, 4 burrata og hele porsjonen med konfiterte tomater.

 

Buon appetito!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Spagetti med konfiterte tomater og burrata
Ingredienser

♥ 250 g spagetti
♥ 300 g cherrytomater som konfiteres og legges i olje (ca. halve porsjonen i oppskriften HER, se tips)
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 burrata (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag konfiterte tomate dersom du ikke har de klare. Til denne porsjonen passer det å bruke 300 g cherrytomater.  Beskrivelse finner du i dette innlegget HER

Ha konfiterte tomater (inklusive rikelig del av oljen), basilikumblader (spar noen til pynt) og hvitløksfedd i en stekepanne. 

La dette surre på middels varme mens du koker spagettien. Rør av og til. 

Kok spagettien al dente i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Løft spagettien ut av kjelen og over i stekepannen med tomatene.

Vend dette godt sammen over varmen i et par minutter til, slik at smakene fra sausen trekker godt inn i pastaen.

Fordel spagettien i to pastaskåler. 

Legg en burrata på hver skål, skjær den opp og dra kantene litt fra hverandre slik at det bløte innholdet i osten blir synlig. 

Drypp litt av oljen fra tomatene på osten. Kvern over salt og pepper og pynt med frisk basilikum. 

Tips

♥ Jeg har her brukt spagetti, men enhver type pasta fungerer bra i denne retten. 

♥ Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i saltet vann når du kjøper den. Forskjellen er altså at fersk mozzarella er fast tvers igjennom, mens burrata har den bløte kjernen. Jeg bruker 1 burrata per porsjon her. 

♥ Dersom du ikke har burrata, kan du bruke vanlig fersk mozzarella som rives opp i mindre biter med hendene og blandes med pastaen. 

♥ Konfiterte tomater: Jeg bruker her hjemmelagde ovnsbakte cherrytomater som jeg legger på glass med hvitløk og olivenolje (kalles gjerne også for konfiterte tomater). Dette er noe jeg lager ganske ofte slik at jeg har det tilgjengelig i kjøleskapet. Se oppskrift på dette i innlegget HER. Til denne porsjonen spagetti brukte jeg drøyt halvparten av de konfiterte tomatene jeg lagde i tillegg til oljen på glasset. Dersom du vil gjøre om denne oppskriften til 4 porsjoner, bruker du 500 g spaghetti, 4 burrata og hele porsjonen med konfiterte tomater.

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift