Squash- og ananaskake

Squash- og ananaskake
Ingredienser

3 store egg
5 dl sukker
2,5 dl matolje
3 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
7,5 dl hvetemel
1 liten boks hermetisk ananas
5 dl finrevet squash
2,5 dl valnøtter
1,5 dl rosiner

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen med sukker og matolje i en bakebolle (bruk en stålvisp). Mos ananasen sammen med ananassaften (bruk gjerne stavmikser). Tilsett.

Bland rosinene sammen med litt av hvetemelet, slik at de blir godt dekket med mel (dette forhindrer at rosinene synker ned til bunnen av kaken under stekingen). Sikt resten av hvetemelet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør dette inn i deigen. Riv squashen fint (med skallet på) og tilsett. Bland til slutt i hakkede valnøtter og de melete rosinene.

Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175°C midt i ovnen i ca 50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter, eller i skiver, slik som på bildet.

Tips

1 liten boks hermetisk ananas tilsvarer 227 g hvorav ca 130 g ananas. Husk at også ananassaften i boksen skal tilsettes i kaken.

Kaken kan også stekes i to brødformer à 1,5 liter.

Kaken er kjempefin å fryse!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift