Stablebrød med jordbær (Strawberry Pull-Apart Bread)


Deilig gjærbakst midt i uka?

Ja takk!  Smile

 

 

Her har du en kjempegod bollekake med artig form, som stekes i avlang brødform. Jeg har fylt kaken med tykt, hjemmelaget jordbærsyltetøy og glasert den med melisglasur som smaker vanilje.

 

 

Ingredienser:

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 400 g tykt jordbærsyltetøy (se tips)

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1–2 ss melk

 

Fremgangsmåte:

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør tykt jordbærsyltetøy over leiven.  Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45-55 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og avkjøl den.

Rør sammen melis, vaniljeekstrakt og melk til en passe tykk glasur. Ringle glasuren over kaken før servering.

 

 

Søt og deilig gjærbakst!  Heart

 

ANNONSE: Den søte, rosa tallerkenen er sponset av GreenGate.

 

Tips:

♥ Det blir nokså klissete når du setter sammen deiglappene i formen med masse jordbærsyltetøy mellom, men siden en del av jordbærsyltetøyet trekker inn i bollekaken under stekingen, bør du bruke nokså mye syltetøy for at fyllet skal synes i den ferdigstekte kaken og for at kaken skal smake av jordbær.

♥ Bruk tykt jordbærsyltetøy og gjerne hjemmelaget. Se oppskrift på deilig, hjemmelaget jordbærsyltetøy HER på Det søte liv. Du bør lage syltetøyet minst dagen i forveien for at det skal avkjøles og tyknes skikkelig før du bruker det i denne kaken.

♥ Sjekk steketiden nøye. Bruker du mye jordbærsyltetøy, vil gjærdeigen bli såpass bløt at kaken trenger ekstra steketid. Jeg stekte min kake i nærmere 55 minutter. Dekk over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen.

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse.

 

 

Stablebrød er en artig måte å servere gjærbakst på! Du kan fylle med de smakene du liker best.

♥ Se Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread).

♥ Se Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).

 

 

Fristende, ikke sant? 

 

 

Hjemmelaget jordbærsyltetøy smaker så godt at du gjerne må ha på litt ekstra...  Wink

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 
 

Stablebrød med jordbær (Strawberry Pull-Apart Bread)
Ingredienser

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 400 g tykt jordbærsyltetøy (se tips)

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1–2 ss melk

Fremgangsmåte

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør tykt jordbærsyltetøy over leiven.  Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og avkjøl den.

Rør sammen melis, vaniljeekstrakt og melk til en passe tykk glasur. Ringle glasuren over kaken før servering.

Tips

♥ Det blir nokså klissete når du setter sammen deiglappene i formen med masse jordbærsyltetøy mellom, men siden en del av jordbærsyltetøyet trekker inn i bollekaken under stekingen, bør du bruke nokså mye syltetøy for at fyllet skal synes i den ferdigstekte kaken og for at kaken skal smake av jordbær.

♥ Bruk tykt jordbærsyltetøy og gjerne hjemmelaget. Se oppskrift på deilig, hjemmelaget jordbærsyltetøy her på Det søte liv. Du bør lage syltetøyet minst dagen i forveien for at det skal avkjøles og tyknes skikkelig før du bruker det i denne kaken.

♥ Sjekk steketiden nøye. Bruker du mye jordbærsyltetøy, vil gjærdeigen bli såpass bløt at kaken trenger ekstra steketid. Jeg stekte min kake i nærmere 55 minutter. Dekk over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen.

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift