Stekt manchego (Manchego fritters)

04.07.2018

Annonse: Oluf Lorentzen

Hei,

Fotball-VM har inntatt stuene i de fleste hjem, og til helgen braker det løs igjen! Til og med jeg har fått med meg noen runder med straffespark... Icon e wink

Jeg kan ikke tenke meg noe hyggeligere kosemat enn et deilig ostefat. Så da har det jo vært ganske så ideell timing at jeg akkurat i disse tider har fått teste ut et utvalg spanske oster fra Oluf Lorentzen.

Og for noen oster!! Icon e surprised

 

 

For det første en Ibérico som har vært lagret i 6 måneder.

 


Ibérico kommer fra La Mancha-området i Sentral-Spania, og er fastost som er laget av pasteurisert får-, geit- og kumelk. Osten lagres fra 1 til 9 måneder, og er blant de mest populære spanske ostene som finnes! 

Ååå, så god!

 

 

For det andre en Queso de Cabra al Vino, som er en vidunderlig, spansk geitost som har vært marinert i rødvin.

 

 

Osten produseres også i Castilla-La Mancha i Spania. Geitene i dette området har tilpasset seg områdets høye temperatur og tørre luft. Dette gir melken en helt spesiell kvalitet.

OMG! Heart  

 

 

Og så til sist en 9 måneders lagret Manchego.

Manchego er den mest berømte spanske osten av dem alle! 

 

 

Og jeg som er sååå svak for en skikkelig god manchego.... Icon redface 

 

 

Så her sitter jeg med disse fantastiske ostene foran meg! 

 

 

Disse ostene kan deles opp og serveres som de er, gjerne med en god marmelade ved siden av. 

 

 

Jeg brukte fikenmarmelade med valnøtter, men andre varianter blir også bra.

 

 

Og i tillegg brukte jeg noe av manchegoen til å lage knallgode, frityrstekte "Manchego fritters" som serveres varme. 

 


Manchego fritters blir sprø på utsiden, mens osten inni blir varm og bløt.

Mmmmm....

  Heart 

Tilbehør: spansk spekeskinke og rødvin eller øl som drikke.  Smile chrome  

Dette er altså ypperlig TV-mat, men også enormt godt å servere til et tapasbord og som fingermat. 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g manchego
- -
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 dl griljermel

Til steking:
♥ 5 dl solsikkeolje / nøytral matolje

Til servering:
♥ tannpirkere


Fremgangsmåte:

Del manchego-osten i terninger. Det er ikke så nøye hvor store de er, men terningene bør ikke være alt for små, for da kan osten lett smule seg opp. Ca. 2 x 2 cm er passe. 

 

 

Ha mel, sammenvispet egg og griljermel i 3 forskjellige skåler.

 

 

Vend ostebitene første i hvetemel.

 

 

Så i egg.

 

 

Og deretter i griljermel.

 

 

La de panerte ostebitene stå kaldt i 30 minutter.

 

 

Imens kan du ha oljen i en kjele og varme den opp. Bruk en nokså dyp kjele for oljen kan sprute litt når den er veldig varm. Jeg pleier å sjekke om oljen er klar ved å ha skaftet på en tresleiv i oljen. Hvis oljen bruser litt opp rundt trepinnen, er den varm nok.

Bruk en hullsleiv av metall og legg noen panerte ostebiter forsiktig ned i den varme oljen. Jeg synes det er passe å steke 5-6 ostebiter av gangen slik at varmen på oljen holder seg. Du vil straks se at oljen bruser opp rundt ostebitene.

 

 

 

La ostebitene steke en liten stund i oljen. Vend litt rundt på dem så de blir jevnt stekt. Følg nøye med, for de trenger ikke mange minuttene før de er ferdigstekte.

 

 

Hent de stekte ostebitene opp av oljen med hullsleiven og legg dem på tørkepapir som trekker til seg overflødig olje.

 


Stikk tannpirkere i ostebitene, så blir det lettere å forsyne seg. 

 

 

Gjenta med resten av ostebitene.

Serveres varme og nystekte! 

 

 

 

YUM!

 

 

Tips:

♥ Husk å være ekstra forsiktig med varm olje så du ikke skader deg. Ha alltid et lokk i nærheten slik at du kan legge lokket på kjelen dersom oljen skulle ta fyr. Aldri hell vann i kjelen! 

♥ Når du er ferdig med stekingen tar du kjelen av platen og lar den stå og bli helt kald før du heller ut oljen. 

 

 

Er du litt over middels glad i ost, kan du jo ta en titt på utvalget her.

  ♥

Så nå blir det nytelse av spanske oster en god stund fremover på meg!

 

 

 

Gi meg en venn med en god Rioja, og livet er komplett!  Smile chrome 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av de spanske ostene som er nevnt i dette innlegget. Du får kjøpt ostene i mange butikker som har ostedisk, blant annet i butikkene til Meny. 
 

 

Stekt manchego (Manchego fritters)

Ingredienser

♥ 300 g manchego
- -
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 dl griljermel

Til steking:
♥ 5 dl solsikkeolje / nøytral matolje

Til servering:
♥ tannpirkere

Fremgangsmåte

Del manchego-osten i terninger. Det er ikke så nøye hvor store de er, men terningene bør ikke være alt for små, for da kan osten lett smule seg opp. Ca. 2 x 2 cm er passe. 

Ha mel, sammenvispet egg og griljermel i 3 forskjellige skåler.

Vend ostebitene første i hvetemel, så i egg og deretter i griljermel. La de panerte ostebitene stå kaldt i 30 minutter.

Imens kan du ha oljen i en kjele og varme den opp. Bruk en nokså dyp kjele for oljen kan sprute litt når den er veldig varm. Jeg pleier å sjekke om oljen er klar ved å ha skaftet på en tresleiv i oljen. Hvis oljen bruser litt opp rundt trepinnen, er den varm nok.

Bruk en hullsleiv av metall og legg noen panerte ostebiter forsiktig ned i den varme oljen. Jeg synes det er passe å steke 5-6 ostebiter av gangen slik at varmen på oljen holder seg. Du vil straks se at oljen bruser opp rundt ostebitene. La ostebitene steke en liten stund i oljen. Vend litt rundt på dem så de blir jevnt stekt. Følg nøye med, for de trenger ikke mange minuttene før de er ferdigstekte.

Hent de stekte ostebitene opp av oljen med hullsleiven og legg dem på tørkepapir som trekker til seg overflødig olje.

Gjenta med resten av ostebitene.

Serveres varme og nystekte! 

Tips

♥ Husk å være ekstra forsiktig med varm olje så du ikke skader deg. Ha alltid et lokk i nærheten slik at du kan legge lokket på kjelen dersom oljen skulle ta fyr. Aldri hell vann i kjelen! 

♥ Når du er ferdig med stekingen tar du kjelen av platen og lar den stå og bli helt kald før du heller ut oljen. 

04.07.2018
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet