Stikkelsbærkake med nøttelokk

Stikkelsbærkake med nøttelokk

06.09.2005


Her har du en lekker formkake med stikkelsbær i deigen og smakfullt nøttelokk på toppen. Du kan bruke grønne stikkelsbær eller røde som på bildet.

Se også oppskrift på "Rabarbrakake med nøttelokk".

Stikkelsbærkake med nøttelokk

Ingredienser

75 g smør
3 egg
3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl kaffefløte
200 g stikkelsbær

Nøtteglasur:
100 g smør
150 g hasselnøtter
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret til kakerøren. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og kaffefløte. Sikt i det tørre. Rens stikkelsbærene og del dem i to. Vend dem inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min.

Lag i mens nøtteglasuren: Smelt smøret i en liten kjele. Rør i smøret og hakkede nøtter (hakkes gjerne i food processor).

Når kaken har stekt i 45 min, tas den ut av ovnen. Skru opp varmen på ovnen til 200°C. Fordel nøtteglasuren jevnt utover på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, men på midterste rille denne gangen. Stek kaken videre i ca 10-15 min.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er holdbar i flere dager hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse!

06.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

1 kommentarer

Bakte din stikkelsbærkake med nøttelokk i dag. Jeg byttet ut vanlig sukker med kokosblomstsukker og hvetemel med spelt. Kaken smakte aldeles nydelig! Den blir garantert laget flere ganger.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter