Stikkelsbærpai med marengs

Stikkelsbærpai med marengs

03.07.2009
Stikkelsbærpai med marengs

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
2 ss sukker
125 g smør
1 egg

Fyll:
5 dl stikkelsbær (se tips)
1 dl vann
2,5 dl sukker
0,5 dl hvetemel

Marengs:
2 eggehviter
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Bland mel og sukker. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor.) La deigen stå kaldt i 30 min.

Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut deigen. Kle en smurt paiform (24-25 cm i diameter, gjerne med løs kant). Prikk bunnen med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten (se tips). Stek paibunnen midt i ovnen ved 225°C i 10 min.

Lag imens fyllet: Ha stikkelsbær og vann i en kjele. La blandingen koke opp til bærene har løst seg opp. Bland mel og sukker og ha i. La koke opp på nytt under omrøring, slik at du får en grøt. Avkjøl.

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukker og pisk videre til marengs.

Ta kaken ut av ovnen. Senk varmen til 175°C. Avkjøl kaken litt og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Ha i stikkelsbærfyllet og dekk over med marengsen.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 175°C i 12-15 min.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av paien under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kanten.

Husk å rense stikkelsebærene. I kaken på bildet er brukt røde stikkelsbær, men du kan like gjerne bruke grønne.

Kaken smaker best samme dag den er laget.

03.07.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter