Stikkelsbærpai med nøtter

Stikkelsbærpai med nøtter

12.09.2005
Stikkelsbærpai med nøtter

Ingredienser

Paibunn:
100 g hasselnøtter
150 g smør
3 dl hvetemel
3 ss melis
1 eggeplomme
2 ss vann

Fyll:
1 liter stikkelsbær

Glasur:
75 g smør
0,5 dl lys sirup
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene. Ha de malte nøttene sammen med resten av ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter eggeplomme og vann og klem sammen deigen.)

Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (26 cm i diameter), gjerne med avtagbar kant. La deigen stå og hvile i kjøleskapet i 30 min. Stek paibunnen på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl litt.

Rens stikkelsbærene og fordel i den stekte paibunnen.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele sammen med sirup og sukker. Ta kjelen av platen og rør i hvetemelet (glasuren skal ha tykk konsistens). Bre den sammenrørte glasurmassen jevnt over stikkelsbærene (bruk en kniv som dyppes i litt varmt vann).

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min.

Tips

Paien smaker kjempegodt sammen med pisket krem eller myk vaniljeis.

12.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter