Store pepperkakehjerter

Store pepperkakehjerter

10.12.2015


Store pepperkakehjerter er enkle å lage og er veldig dekorative å henge opp, enten det skulle være foran peisen eller i vinduet.

Oppskriften gir ca. 15 store pepperkakehjerter.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl vann
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 750 g sukker
♥ 425 g smør
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss nellik
♥ 2 ss ingefær
♥ 2 ss natron
♥ 1400 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Avkjøl. Rør i krydderet.

Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet og rør deigen jevn.

 

 

Pakk deigen inn i plast. La deigen stå kjølig til dagen etter.

 

 

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur en stund før utkjevling.

Kjevle ut deigen ca. 0,5 cm tykt og stikk ut store pepperkaker.

 

 

Jeg bruker lokket til en hjerteboks jeg hadde som utstikker (se tips).  Smile

 

 


Stikk ut et hull som er ca 1x1 cm et stykke under kanten øverst på hjertet, som du etterpå kan tre et bånd igjennom for å henge opp pepperkakene.

 

 

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter.

Avkjøl pepperkakehjertene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

 

 

Pynt pepperkakehjertene med melisglasur når de er helt kalde.

 


 

Tre bånd gjennom hullet så du kan henge opp pepperkakehjertene.

 

 


Tips:

♥ Det lønner seg å ikke kjevle deigen alt for tynt når man skal lage store pepperkaker, ellers blir pepperkakene for skjøre.

♥ Bruk gjerne en kjevlematte av plast. Da er det mye lettere å flytte de store pepperkakene over på stekeplaten uten at fasongen endres.

♥ Hvis du ikke har stor hjerteutstikker, kan du tegne et stort hjerte på papp og klippe ut. Bruk deretter papphjerte som mal til å skjære ut pepperkakehjertene.

♥ Vil du pynte pepperkakene med melisglasur, bør du lage glasuren med eggehvite og melis i stedet for vann og melis. Melisglasur laget med eggehvite stivner nemlig bedre enn melisglasur laget med vann.

 

 

Ingenting gir koseligere julestemning i hjemmet enn store, hjemmelagde pepperkakehjerter!  Heart

 

 

Og så smaker de så godt også...!  Yum 

 

 

Dekorative, store pepperkakehjerter!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Store pepperkakehjerter

Ingredienser

♥ 3 dl vann
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 750 g sukker
♥ 425 g smør
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss nellik
♥ 2 ss ingefær
♥ 2 ss natron
♥ 1400 g hvetemel

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Avkjøl. Rør i krydderet. Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet og rør deigen jevn. Pakk deigen inn i plast. La deigen stå kjølig til dagen etter.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur en stund før utkjevling. Kjevle ut deigen ca. 0,5 cm tykt og stikk ut store pepperkaker. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stikk ut et hull som er ca 1x1 cm et stykke under kanten øverst på hjertet, som du etterpå kan tre et bånd igjennom for å henge opp pepperkakene

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter. Avkjøl pepperkakehjertene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Det lønner seg å ikke kjevle deigen alt for tynt når man skal lage store pepperkaker, ellers blir pepperkakene for skjøre.

♥ Bruk gjerne en kjevlematte av plast. Da er det mye lettere å flytte de store pepperkakene over på stekeplaten uten at fasongen endres.

♥ Hvis du ikke har stor hjerteutstikker, kan du tegne et stort hjerte på papp og klippe ut. Bruk deretter papphjerte som mal til å skjære ut pepperkakehjertene.

♥ Vil du pynte pepperkakene med melisglasur, bør du lage glasuren med eggehvite og melis i stedet for vann og melis. Melisglasur laget med eggehvite stivner nemlig bedre enn melisglasur laget med vann.

10.12.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Åh, denne må jeg prøve. Jeg har så mange allergier, og har lett etter en pepperkakeoppskrift uten egg. I ferdigvariantene er det jo spor av både egg, nøtter og soya, ofte :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet