Strawberry Champagne Cake

Sponset innlegg.
 

Hei dere!  Smile 

I går kveld postet jeg oppskrift på Strawberry Champagne Cupcakes - og i dag har det rent inn med spørsmål på hvor man kan kjøpe dette deilige jordbær- og champagnesyltetøyet fra Stonewall Kitchen. Syltetøyet føres blant annet av mange Meny-butikker over hele landet. Du kan skrive en mail til firmapost@oluf.no hvis du lurer på nærmeste butikk der du bor.


Her er en deilig jordbærkake som er fylt med det samme, gode syltetøyet.

 

 

Kaken dekkes med en spesielt god jordbærsmørkrem som blir ekstra lett og luftig i konsistensen fordi den inneholder gresk yoghurt.

 

 

Herlig, sommerlig festkake!

 

 

Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss vaniljeekstrakt (se tips)

Dynking:
♥ 1 dl champagne eller vann
♥ 75 g sukker

Fyll:
♥ 500 g Strawberry Champagne Jam (se tips)
♥ 1 kurv friske jordbær

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:
♥ 350 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 200 g Strawberry Champagne Jam (se tips)

Pynt:
♥ friske jordbær

 

Fremgangsmåte:

Vaniljekake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen. Bland i vaniljeekstrakt til slutt.

Fordel deigen i 3 små, runde former som er 20 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen. Forsøk å få like mye deig i hver av formene. Jevn til overflaten. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160°C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.

Avkjøl bunnen i formene før de forsiktig løsnes og tas ut av formene.

Lake:

Ha champagne og sukker i en liten kjele. Har du ikke champagne, går det fint å bruke vann i stedet. Kok opp sukkervannet/sukkerchampagnen og la det småkoke i et par minutter.

Dynk de nystekte kakebunnene med laken slik at den trekker godt inn i kakene.

Fylling:

Legg kaken sammen med jordbær- og champagnesyltetøy og jordbærbiter mellom lagene.

 


Her er kaken ferdig fylt.

 


Tips: Den fylte kaken kan oppbevares slik i kjøleskapet til dagen etter, hvis du ønsker det. Husk bare å pakke kaken godt inn i plast så den ikke blir tørr.

 



 

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:

Pisk mykt smør og melis til en skikkelig luftig smørkrem. Tilsett vaniljeekstrakt og gresk yoghurt og pisk litt til å så alt blir godt blandet. Vend til slutt inn jordbær- og champagnesyltetøyet.

 

 


Tips: Du kan farge kremen med litt konsentrert, rød konditorfarge hvis du vil, men det er ikke nødvendig synes jeg. Jeg har ikke brukt konditorfarge i kremen på kaken som du ser på bildet.


Pynt:

Fordel jordbærsmørkremen i et jevnt lag over hele kaken og sprøyt eventuelt ut noen vakre topper oppå kaken.

Pynt kaken med halve jordbær.

 


Nydelig jordbærkake!

 

 

 

Tips:

♥ Det går fint å lage denne klar dagen før den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet, men ta den gjerne ut av kjøleskape 30 minutter før servering, så jordbærsmørkremen blir myk og kremete. Pynt helst med friske jordbær på serveringsdagen så jordbærene ser helt ferske ut.

♥ Rester av kaken kan fryses, men ta da av de friske jordbærene, for de blir rennende når de tiner. Pynt heller med nye friske jordbær etter at den fryste kaken er tint.

♥ Bruk helst ekte vaniljeekstrakt for ekstra god vaniljesmak på vaniljekaken. Du får kjøpt de i enkelte kjøkkenutstyrsbutikker, store matbutikker, på nettet og i noen delikatesseforretninger. Får du ikke tak i, kan du alltids bruke vaniljeessens som man får kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Husk imidlertid at du kan lage din egen vaniljeekstrakt, se oppskrift på Hjemmelaget vaniljeekstrakt her på Det søte liv.

♥ Oppskriften er utviklet i forbindelse med mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er forhandler av Stonewall Kitchens produkter i Norge. Strawberry Champagne Jam fra Stonewall Kitchen fås kjøpt i flere, store matvarebutikker rundt omkring i landet (blant annet ICA, Meny og Ultra). 350 g tilsvarer 1 syltetøyglass, så du trenger 2 glass for å lage denne kaken. Lurer du på hvor man kan få kjøpt syltetøyet der du bor, kan du sendte en mail til enten meg på adressen kristine@detsoteliv.no eller til importøren Oluf Lorentzen på adressen firmapost@oluf.no, så skal vi nok finne ut av det for deg.  Smile

♥ Se også oppskrift på Strawberry Champagne Cupcakes her på Det søte liv.

 

 

  Heart 

 

 

Deilig med sol, helg og sommerstemning!

Dette er en kake som slår an hos både små og store kakespisere..  Smile

 

 

Mmmmmm.....   Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Strawberry Champagne Cake
Ingredienser

Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss vaniljeekstrakt (se tips)

Dynking:
♥ 1 dl champagne eller vann
♥ 75 g sukker

Fyll:
♥ 500 g Strawberry Champagne Jam (se tips)
♥ 1 kurv friske jordbær

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:
♥ 350 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 200 g Strawberry Champagne Jam (se tips)

Pynt:
♥ friske jordbær

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen. Bland i vaniljeekstrakt til slutt.

Fordel deigen i 3 små, runde former som er 20 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen. Forsøk å få like mye deig i hver av formene. Jevn til overflaten. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160°C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bunnen i formene før de forsiktig løsnes og tas ut av formene.

Lake:
Ha champagne og sukker i en liten kjele. Har du ikke champagne, går det fint å bruke vann i stedet. Kok opp sukkervannet/sukkerchampagnen og la det småkoke i et par minutter. Dynk de nystekte kakebunnene med laken slik at den trekker godt inn i kakene.

Fylling:
Legg kaken sammen med jordbær- og champagnesyltetøy og jordbærbiter mellom lagene.

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:
Pisk mykt smør og melis til en skikkelig luftig smørkrem. Tilsett vaniljeekstrakt og gresk yoghurt og pisk litt til å så alt blir godt blandet. Vend til slutt inn jordbær- og champagnesyltetøyet.

Pynt:
Fordel jordbærsmørkremen i et jevnt lag over hele kaken og sprøyt eventuelt ut noen vakre topper oppå kaken. Pynt kaken med halve jordbær.

Tips

♥ Det går fint å lage denne klar dagen før den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet, men ta den gjerne ut av kjøleskape 30 minutter før servering, så jordbærsmørkremen blir myk og kremete. Pynt helst med friske jordbær på serveringsdagen så jordbærene ser helt ferske ut.

♥ Rester av kaken kan fryses, men ta da av de friske jordbærene, for de blir rennende når de tiner. Pynt heller med nye friske jordbær etter at den fryste kaken er tint.

♥ Bruk helst ekte vaniljeekstrakt for ekstra god vaniljesmak på vaniljekaken. Du får kjøpt de i enkelte kjøkkenutstyrsbutikker, store matbutikker, på nettet og i noen delikatesseforretninger. Får du ikke tak i, kan du alltids bruke vaniljeessens som man får kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Husk imidlertid at du kan lage din egen vaniljeekstrakt, se oppskrift på Hjemmelaget vaniljeekstrakt her på Det søte liv.

♥ Oppskriften er utviklet i forbindelse med mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er forhandler av Stonewall Kitchens produkter i Norge. Strawberry Champagne Jam fra Stonewall Kitchen fås kjøpt i flere, store matvarebutikker rundt omkring i landet (blant annet ICA, Meny og Ultra). 350 g tilsvarer 1 syltetøyglass, så du trenger 2 glass for å lage denne kaken. Lurer du på hvor man kan få kjøpt syltetøyet der du bor, kan du sendte en mail til enten meg på adressen kristine@detsoteliv.no eller til importøren Oluf Lorentzen på adressen firmapost@oluf.no, så skal vi nok finne ut av det for deg.

♥ Se også oppskrift på Strawberry Champagne Cupcakes her på Det søte liv.

3 kommentarer

Nam, nydelig kake! Har gjerne lyst til å bake den nå. Det står at man kan oppbevare den fylte kaken i kjøleskapet til dagen etter, spiller det noen rolle egentlig om man gjør det eller ikke?

Siden det Jordbær- og Champagnesyltetøyet var uforskammet dyrt (129 kroner per glass!) er det på sin plass å minne om at å lage slikt syltetøy selv er gjort mens den første kakebunnen står i ovnen. Man skal jo uansett åpne en flaske Champagne evt. musserende for å lage lake til dynking av kaken, så å lage syltetøyet selv er en smal sak.

Bruk 500 jordbær og 200 gram sukker, 1 dl Champagne (den kan gjerne være kokt inn fra 2 dl for å gjøre smaken litt tydeligere) og 3-4 ts Certo. Vask og del opp jordbærene. Bland sukker og Certo godt og rør ut i Champagnen, ha bærene oppi. Kok opp og la det koke i 10 minutter. Stavmiks syltetøyet og bruk det akkurat som kjøpesyltetøyet i oppskriften.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift