Suksesskake med firkløverglasur

Suksesskake med firkløverglasur

10.05.2008


Suksesskake er alltid populær fordi den er så god (se mange varianter på detsoteliv.no), og denne versjonen blir ikke mindre populær ved at den dekkes med firkløverglasur! Kaken kan stekes i langpanne slik som på bildet, eller lages som rund kake (se tips).

Suksesskake med firkløverglasur

Ingredienser

Mandelkake:
8 eggehviter
400 g sukker
400 g mandler

Gul krem:
7 eggeplommer
1 dl kremfløte
150 g melis
2 ts vaniljesukker
200 g smør

Firkløverglasur:
400 g Firkløversjokolade
8 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og vend inn i marengsmassen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse. (Hvis du vil ha rund kake, se tips.)

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og melis. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Legg den ene kakebunnen på et passende, avlangt kakefat. Bre over den gule kremen. Legg den andre bunnen oppå.

Smelt sjokoladen over svak varme sammen med fløten. Rør den glatt og smør den over kaken til pynt. Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Pass for det første på at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet. Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere.

Dersom du vil ha rund kake, fordeler du mandeldeigen i to runde former (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek som angitt. Dersom du har varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men bytt da plassering i ovnen etter halve steketiden.

Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fryses!

Oppskrift på "Suksesskake" finnes i mange ulike varianter på www.detsoteliv.no. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se hvor mange treff du får!

10.05.2008
Kakekategori: 

11 kommentarer

Kjempeflott side du har.
Har nett laget bunnen til denne,men synes ikke den ser noe særlig stiv ut.Blir den ikke vanskelig å flytte på? Har laget mange marengs kaker før,alt fra pavlova til sjokolade terte marengs kake.

Hei Wenche. Det er ikke meningen at denne kaken skal bli stiv. Det er en myk mandelbunn. Du må hvelve kaken over på kakefat og forsiktig flytte den ene halvdelen til siden. Jeg løfter den deretter på plass ved hjelp av en stor, bred stekespade. Dette er altså ikke bunn som er like lett å flytte på som en pavlova eller en marengsbunn. Håper du blir fornøyd med sluttresultatet:)

Hvorfor 8 eggehviter i bunnen og 7 eggeplommer i kremen? Hørtes rart ut og dumt å sitte igjen med 1 eggeplomme :) Lurer også på hvorfor du har mel i kremen, det har jeg aldri sett i denne type kake før......unødvendig når så mange har glutenallergi :)

Har endret på oppskriften, enig at melet ikke er nødvendig. Når smøret i den gule kremen stivner, blir kremen tykk nok også uten mel. 8 eggeplommer i den gule kremen vil kunne gjøre at den blir for tynn i konsistensen. Du får prøve frem. Går jo også an å bruke bare 7 eggehviter i bunnen, men da blir den littegrann tynnere.

Hvorfor skal det være en ss mel på denne gule kremen. Ser at de andre oppskriftene ikke har mel på sine gulekremer. Helt unødvendig, dessuten fikk den gulekremen sånn melsmak.

Enig, har endret på oppskriften nå.

hvilket smør bruker du?

Hei! Skal mandlene skoldes før de males eller beholdes skallet på?

Hei, Ser helt nydelig ut. Dette må prøves :-)
Jeg hadde muligens brukt lemoncurd isteden for gul krem. Har du prøvd dette? kunne de passet sammen? bruker selv lemoncurd også på pavlova, for å få frisk smak til kaken

Hej :) Jeg kender ikke firkløverchokolade. Kan man bruge anden slags chokolade?

Heia, Firkløver er deilig melkesjokolade fra Freia med hakkede og røstede hasselnøtter. Du kan bruke annen melkesjokolade med nøtter – hakkede mandler er også godt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter