Superkaken

Superkaken

12.03.2006


Her har du en dansk oppskrift på en marmorert formkake som rett og slett er helt SUPER!

Deigen røres sammen i en fart og kaken blir helt spesielt myk og saftig! Sjokoladeglasur på toppen er supergodt, men ikke nødvendig, for kaken er kjempegod i seg selv!!

Superkaken

Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
175 g hvetmel
3/4 dl melk
1/2 dl vann
- - -
2 ss kakao

Glasur:
1/2 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Pisk inn det avkjølte smøret. Sikt deretter i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn melk og vann (deigen er nokså tynn i konsistensen).

Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter). Hell ca halvparten av deigen i formen. Rør kakao inn i resten av deigen. Hell den mørke deigen over den lyse deigen i formen (dette vil gjøre at kaken blir marmorert).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 165°C i 1 time. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren kokes kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl i kjøleskapet til glasuren har passe smørekonsistens.

Bre sjokoladeglasur på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips

"Superkaken" holder seg myk og saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. Den kan også fryses.

12.03.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter