Svensk kake

Svensk kake
Ingredienser

125 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
3/4 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
1 appelsin
75 g kokesjokolade

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, en om gangen. Sikt i bakepulver og hvetemel. Rør deretter inn revet skall og presset saft av appelsinen. Til slutt blandes inn finhakket sjokolade.

Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer 1,5 liter. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut av formen. Avkjøl helt.

Ha kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

"Svensk kake" passer fint å fryse. Sikt litt ekstra melis over den tinte kaken, da ser det fersk og lekker ut!

Se også "Dansk formkake", som lages med hakket sjokolade og appelsinbiter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift