
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Pynt:
50 g mandler
sukker
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 kurv friske jordbær
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over hakkede mandler.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk kremfløte og melis til krem. Del jordbærene opp i små biter og bland inn i kremen.
Bre fyllet over den kalde kaken. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.
Kaken må være helt kald før du brer over kremfyllet, ellers smelter kremen.
Bruk helst ikke jordbær som har vært fryst til denne kaken. Bærene vil bli rennende og gjøre kaken for myk. Fyll heller marengsrullekaken med annen type frisk eller godt avrent hermetisk frukt utenom jordbærsesongen.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4378 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1086
Brukere i dag: 13410
Brukere siste 7 dager: 125540
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
2 kommentarer
Jeg ELSKER denne kaken med
Jeg ELSKER denne kaken med bringebær! Nam nam! Min absolutte favorittkake.
Hei,
Hei,
Jeg lurer på om du bruker varmlufts ovn eller over og undervarme når du steker swissrull?
Skriv ny kommentar