Swissrull marengs med Oreokrem

Swissrull marengs med Oreokrem

05.06.2014


"Swissrull marengs" er min yndlingrullekake og du finner den i mange ulike varianter her på Det søte liv  Heart 

Som regel har jeg brukt en eller annen type frukt eller bær i fyllet sammen med kremen, og det smaker nydelig - men vet du hva.... Oreokrem er faktisk ikke så verst det heller! Icon e biggrin

Kombinasjonen marengs, vanilje og Oreokrem er rett og slett veldig vellykket!

 


Denne rullekaken er rask å lage og lett å lykkes med!

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)


Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 14 stk Oreokjeks
 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis. Hakk Oreokjeksen og bland med kremen.

Bre Oreokremen over den kalde kaken.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.

♥ Kaken må være helt kald før du brer over Oreokremen ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Swissrull marengs med Oreokrem

Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 14 stk Oreokjeks

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis. Hakk Oreokjeksen og bland med kremen.

Bre Oreokremen over den kalde kaken.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

Tips

♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.

♥ Kaken må være helt kald før du brer over Oreokremen ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.

05.06.2014
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

12 kommentarer

Hva heter den kakemiksen som du bruker? Har veldig lyst til å lage denne i morgen, men vil ikke kjøpe inn feil miks :)

Jeg bruker ingen kakemiks. Men jeg tipper at det er type vaniljekrempulver du lurer på? Det er den fra Freia som ikke trenger koking. Fås kjøpt i så å si alle matvarebutikkene.

Denne så fantastisk ut! Også med Oreo krem! NAM!

Blir den ikke go om den lages dagen før? Går det eventuelt Ann å bare lage bunden?

Synes denne kaken er best når den har fått står kjølig et par dager.

Kan fryse denne kaken.

Hei, jeg anbefaler å ikke fryse denne kaken. Jeg synes alle kaker med marengs og krem smaker best ferske :)

Hei!
Ingrediensene i denne oppskriften er alle glutenfrie?
Vi skal ha en liten bakekonkurranse på jobb og en er Allergisk, så ville jeg så gjerne prøve å bake denne! :-)

Hei, jeg kan ikke finne kakefyll med vanilje uten koking i butikkene lenger. Kan jeg bruke noe annet?

"Vaniljesaus uten koking" heter pakken hun mener. Det er kun pulveret som skal brukes!

Hei Linn! Ja, du kan bruke vaniljesauspulver uten koking, men jeg så Kakefyll med vanilje (uten koking) i butikken senest i dag. Dette var hos Coop Mega. Så produktet kan fås kjøpt fortsatt. :)

Blandet litt bringebær i oreokremen, anbefales

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet