Tørre vafler

Tørre vafler

04.12.2020

Tørre vafler er populære vaffelkjeks som stekes i vaffeljern. Selv om kakene ser ut som vanlige vafler, er konsistensen en helt annen. Tørre vafler er som navnet tilsier knasende sprø og har lang holdbarhet i kakeboksen.

Tørre vafler blir ekstra fine dersom de dyppes i smeltet sjokolade og pyntes med kakestrøssel, men dette er ikke nødvendig.

 

 

Oppskriften gir ca. 80 kaker. 

 

 


Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 300 g potetmel
♥ 200 g hvetemel (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 20 g delfiafett
(eller bruk overtrekkssjokolade)
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Smelt smøret og rør inn. Sikt de tørre ingrediensene sammen og bland dette inn så du får en fast deig. Pisk eggehvitene stive i en bolle for seg og vend disse inn i deigen i et par omganger. Ikke rør mer enn nødvendig for at eggehvitene skal bli jevnt blandet i deigen. Det skal bli en tykk deig (altså helt annerledes enn vanlig vaffelrøre).

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Spray vaffeljernet lett med formfett mellom hver vaffelplate. Bruk ca. 4 små spiseskjeer deig for hver plate og press vaffeljernet godt ned slik at deigen fordeler seg jevnt utover under stekingen. Stek vaflene til de er gylne i fargen. Del vaffelhjertene fra hverandre mens de fortsatt er varme. Avkjøl kakene på rist.

 


 

Tørre vafler er kjempegode som de er. Hvis de serveres naturell, kan du eventuelt gi dem et lite melisdryss rett før servering.

 

 

 

Hvis du vil pynte vaflene, smeltes kokesjokolade over vannbad med litt delfiafett.

Dypp tuppen på vaflene i den smeltede sjokoladen og dryss på kakestrøssel.

Legg vaflene på bakepapirdekket brett og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Kakene blir veldig dekorative med sjokoladeglasur og strøssel.

 

 

Når sjokoladetrekket har stivnet, kan kakene stables i en boks.

 


Populære vaffelkaker! 

 

 

Lekre å servere! 

 

 


Tips: 

♥ Kakene kan lages glutenfrie ved å bytte hvetemelet med potetmel slik at det blir 500 g potetmel til sammen.

♥ Tørre vafler oppbevares i tett kakeboks.

 

 

♥ Dersom de er pyntet med sjokolade, må boksen stå kjølig slik at sjokoladepynten ikke blir klissete.

 

 

Nam! Disse vaflene bør du teste ut!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tørre vafler

Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 300 g potetmel
♥ 200 g hvetemel (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 20 g delfiafett
(eller bruk overtrekkssjokolade)
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Smelt smøret og rør inn. Sikt de tørre ingrediensene sammen og bland dette inn så du får en fast deig. Pisk eggehvitene stive i en bolle for seg og vend disse inn i deigen i et par omganger. Ikke rør mer enn nødvendig for at eggehvitene skal bli jevnt blandet i deigen. Det skal bli en tykk deig (altså helt annerledes enn vanlig vaffelrøre).

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Spray vaffeljernet lett med formfett mellom hver vaffelplate. Bruk ca. 4 små spiseskjeer deig for hver plate og press vaffeljernet godt ned slik at deigen fordeler seg jevnt utover under stekingen. Stek vaflene til de er gylne i fargen. Del vaffelhjertene fra hverandre mens de fortsatt er varme. Avkjøl kakene på rist.

Hvis du vil pynte vaflene, smeltes kokesjokolade over vannbad med litt delfiafett. Dypp tuppen på vaflene i den smeltede sjokoladen og dryss på kakestrøssel. Legg vaflene på bakepapirdekket brett og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Kakene kan lages glutenfrie ved å bytte hvetemelet med potetmel slik at det blir 500 g potetmel til sammen.

♥ Tørre vafler oppbevares i tett kakeboks.

♥ Dersom de er pyntet med sjokolade, må boksen stå kjølig slik at sjokoladepynten ikke blir klissete.

04.12.2020
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter