Totenkringler

Totenkringler

22.06.2008
Totenkringler

Ingredienser

750 g hvetemel
125 g smør
125 g sukker
1,5 ts kardemomme
5 dl melk
25 g gjær

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland det våte med det tørre til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Bruk litt ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i 3 like store emner. Del hvert emne i 11-12 jevnstore biter. Trill hver bit i ca 15 cm lange pølser. Slå en enkel knute på og sett kringlene på bakepapirdekkede stekeplater

La kringlene etterheve godt i 15-20 min. Pensle over med sammenvispet egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 225°C i ca 12 min, til de er gyldne.

Tips

"Totenkringler" er fine å fryse!

Oppskriften er hentet fra boken til Ingrid Espelid som heter "Helt enkelt baking" (Gyldendal forlag, 2005).

22.06.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Da har jeg stekt 1 brett og de ble svidd :( 225 grader er altfor høyt! Tok ned temperaturen nå til 200 grader og håper på at de nå blir fine! Utrolig kjedelig om alle skulle bli ødelagt nå,jeg tok dobbel oppskrift,de så så fristende ut!

Ble svidd på 225 grader men tok ned temperaturen til 200 grader og da ble de perfekt :) Utrolig gode var de Lagde heldigvis dobbel oppskrift så nå har jeg lenge Anbefales virkelig å lage de

Jeg stekte de også på 200 grader, 12-14 min. Da ble de gyldne og fine.
Minket litt på mel, smør og sukker. Fikk da ca 2 brett, noen litt større enn andre.

Hilsen Totenjinte ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter