Troikakake til jul

Sponset innlegg:


Hei!

I dag vil jeg gi dere oppskrift på en virkelig herlig konfektkake til jul! 

Troikakake består av lag på lag med mandelbunn, nougat, bringebærgelé, luftig sjokoladekrem og sjokoladeglasur.

 

 

En kjempegod smakskombinasjon!

For å få julefarger, har jeg pyntet med gullglitter og cocktailbær.

 

 

Kaken smaker nydelig og holder seg god i mange dager.

 

 

En kake som garantert vil bli populær blant gjestene dine!  Smile

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 200 g mandler

Nougatfyll:
♥ 100 g nougat

Bringebærgelé:
♥ 3 dl vann
♥ 1 pk bringebærgelépulver

Sjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 150 g lys kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett

Pynt:
♥ cocktailbær (røde kirsebær i maraschinolake)
♥ gullglitter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Et tips sånn helt innledningsvis: Det er lurt å lage denne kaken over to dager. Første dag kan du lage mandelbunn, nougatfyll og laget med bringebærgelé. I tillegg lager du klar sjokoladefløten til sjokoladekremen.

Dagen etter dekker du kaken med sjokoladekrem og sjokoladeglasur.


Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs.

Finhakk mandlene i food processor og vend dem inn i marengsen.

Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
 

Nougat:

Smelt nougaten og fordel den over kaken. Sett kaken i kjøleskapet til nougaten har stivnet.
 

Bringebærgelé:

Løs opp bringebærgelépulver i 3 dl varmt vann. Avkjøl geléblandingen til den er avkjølt, men fortsatt flytende. Hell geléen over nougaten i kakeformen. Sett kaken tilbake inn i kjøleskapet til geléen har stivnet (kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten).
 

Sjokoladekrem:

Dag 1: Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør sjokoladefløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter. Sjokoladefløten vil da bli tykkere i konsistensen.

Dag 2: Pisk opp den kalde sjokoladekremen med en elektrisk håndmikser. Det tar veldig kort tid, så pass på så du ikke pisker for lenge så sjokoladekremen blir kornete.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladekremen over den stivnede bringebærgeléen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til så sjokoladekremen blir fastere.

Ta kaken deretter ut av kakeformen.

 


Sjokoladeglasur:

Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafettet.

Fordel den smeltede sjokoladen over hele kaken i et tynt lag. Sett kaken atter en gang tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.


Pynt:

Pynt den ferdige kaken som du ønsker. På sommeren er det fint med friske bringebær. Til jul synes jeg det blir lekkert med gullglitter og cocktailbær. Pass på at cocktailbærene er tørket godt av med kjøkkenpapir så de ikke setter våte flekker på sjokoladeglasuren.

 

 

Tips:

♥ Troikakake lages ofte med et lag marsipan i tillegg. Jeg har her valgt å bytte ut marsipanen med et lag nougat. Hvis du har lyst til å ha et lag marsipan - enten i stedet for nougat eller i tillegg til alt det andre - må du huske på at du legger utkjevlet marsipan oppå sjokoladekremen og før du har på sjokoladeglasuren. Det er veldig viktig at du ikke legger marsipanen under sjokoladekremen, for da vil marsipanen komme i kontakt med geléen, som gjør at marsipanen løser seg opp og blir rennende.

♥ Dette er en kake i mange lag og som må inn og ut av kjøleskapet mange ganger. Den ferdige kaken er litt vanskelig å flytte på, så hvis du har en kombinert kakefat/kakeform (Bake it Easy), så er denne ideell å bruke til denne kaken her.

♥ Nougat fås kjøpt i de fleste matbutikkene før jul.

 

 

♥ Jeg har her brukt gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar og cocktailbær fra Opies til pynt. Produktene fås kjøpt i en rekke store matbutikker, blant annet hos mange av butikkene til Meny og COOP Mega.

 

 

♥ Troikakaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Det er særlig bringebærgeléen som gir nydelig smak på denne kaken.

 

 

Geléen er nydelig i kombinasjon med mandelbunnen, nougaten og sjokoladen.

 

 

Kan jeg friste med et kakestykke?  Smile

 

 

Nam! Utrolig god konfektkake!  Yum

 


 Heart  Heart  Heart

 

Troikakake til jul
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 200 g mandler

Nougatfyll:
♥ 100 g nougat

Bringebærgelé:
♥ 3 dl vann
♥ 1 pk bringebærgelépulver

Sjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 150 g lys kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett

Pynt:
♥ cocktailbær (røde kirsebær i maraschinolake)
♥ gullglitter

Fremgangsmåte

Et tips sånn helt innledningsvis: Det er lurt å lage denne kaken over to dager. Første dag kan du lage mandelbunn, nougatfyll og laget med bringebærgelé. I tillegg lager du klar sjokoladefløten til sjokoladekremen.

Dagen etter dekker du kaken med sjokoladekrem og sjokoladeglasur.

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs. Finhakk mandlene i food processor og vend dem inn i marengsen.

Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Nougat:
Smelt nougaten og fordel den over kaken. Sett kaken i kjøleskapet til nougaten har stivnet.

Bringebærgelé:
Løs opp bringebærgelépulver i 3 dl varmt vann. Avkjøl geléblandingen til den er avkjølt, men fortsatt flytende. Hell geléen over nougaten i kakeformen. Sett kaken tilbake inn i kjøleskapet til geléen har stivnet (kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Sjokoladekrem:

Dag 1: Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør sjokoladefløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter. Sjokoladefløten vil da bli tykkere i konsistensen.

Dag 2: Pisk opp den kalde sjokoladekremen med en elektrisk håndmikser. Det tar veldig kort tid, så pass på så du ikke pisker for lenge så sjokoladekremen blir kornete.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladekremen over den stivnede bringebærgeléen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til så sjokoladekremen blir fastere. 

Ta kaken deretter ut av kakeformen.

Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafettet.

Fordel den smeltede sjokoladen over hele kaken i et tynt lag. Sett kaken atter en gang tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

Pynt:
Pynt den ferdige kaken som du ønsker. På sommeren er det fint med friske bringebær. Til jul synes jeg det blir lekkert med gullglitter og cocktailbær. Pass på at cocktailbærene er tørket godt av med kjøkkenpapir så de ikke setter våte flekker på sjokoladeglasuren.

Tips

♥ Troikakake lages ofte med et lag marsipan i tillegg. Jeg har her valgt å bytte ut marsipanen med et lag nougat. Hvis du har lyst til å ha et lag marsipan - enten i stedet for nougat eller i tillegg til alt det andre - må du huske på at du legger utkjevlet marsipan oppå sjokoladekremen og før du har på sjokoladeglasuren. Det er veldig viktig at du ikke legger marsipanen under sjokoladekremen, for da vil marsipanen komme i kontakt med geléen, som gjør at marsipanen løser seg opp og blir rennende.

♥ Dette er en kake i mange lag og som må inn og ut av kjøleskapet mange ganger. Den ferdige kaken er litt vanskelig å flytte på, så hvis du har en kombinert kakefat/kakeform (Bake it Easy), så er denne ideell å bruke til denne kaken her.

♥ Nougat fås kjøpt i de fleste matbutikkene før jul.

♥ Jeg har her brukt gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar og cocktailbær fra Opies til pynt. Produktene fås kjøpt i en rekke store matbutikker, blant annet hos mange av butikkene til Meny og COOP Mega.

♥ Troikakaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

9 kommentarer

Hei. Kan jeg lage første delen i morgen, lille juleaften, og så siste 2. juledag?

Lager kaken nå. Skal serveres på julaften. Oppskriften er veldig informativ og bra skrevet!
Er sikker på at kaken blir god!

Jeg lager del 1 nå, men opplevde at geleen rant ned mellom kanten og kakeforma. Fikk det nok ikke helt tett. (og mulig jeg var litt utålmodig og helte på for tidlig :-( ) Jeg tok derfor aluminiumsfolie rundt kaka, og forma utenpå. Da gikk det bedre. Ble litt lite gele, så jeg lagde en del til.
Gleder meg til julaften, for da skal den serveres :-)

Skjedde det samme her som med 20:11. Laget den med marsipan. Begynte lillejulaften og ferdig idag. Spent på smaken. :) Enig i enkel oppskrift.

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men kaken ble veeeldig søt. Var også veldig vanskelig å skjære pene stykker (selv om jeg tok kaken ut av kjøleskapet en stund før servering) Det øverste sjokoladelaget sprakk veldig så kaken så lite pen ut. Falt ikke i smak i vår familie, så det ble første og siste gang drt blir servert Troika kake hos oss. Veldig synd for det var endel arbeid med kaken, og jeg hadde store forventninger da jeg serverte den.

Hei
Smelter du bare nougat i en panne?

Hei, jeg tenkte å lage denne kaken til moren din min bursdag, men de selger ikke nugat i butikken. Hva kan jeg eventuelt bruke ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift