TUC-kake

Hei,

Det finnes mange varianter av Ritzkake her på Det søte liv, som altså lages med salte Ritzkjeks.

Nå har jeg laget en lignende kake med TUC-kjeks, som på mange måter ligner Ritzkjeks, bortsett fra at de er litt mer avlange i fasongen. I denne kaken skal kjeksene knuses uansett, så i prinsippet går det like greit å bruke Ritzkjeks også i denne kaken her. 😊

I tillegg til knuste, salte kjeks, inneholder kakebunnen revet marsipan, hakkede hasselnøtter og sjokoladebiter. En skikkelig deilig kakebunn, som dessuten dekkes med søt fløtekrem og friske bær.

Nydelig sommerkake! 

 

 

God fornøyelse!  😋

 

 

Ingredienser:

Kakebunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 150 g TUC-kjeks (se tips)
♥ 100 g hasselnøtter (se tips)
♥ 75 g kokesjokolade
♥ 75 g ekte marsipan (se tips)

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ friske bær
♥ 25 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Knus TUC-kjeksene til smuler og ha de i en bolle. Hakk hasselnøttene fint, og ha i bollen med kjekssmulene. Hakk kokesjokoladen grovt, og tilsett. Og riv marsipanen på rivjern og ha i bollen. Bland dette godt sammen, og pass særlig på at den revne marsipanen blander seg fint med resten av de tørre ingrediensene.

Nå det tørre er blandet godt sammen, vendes dette inn i marengsen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.

Ha kakedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 35-40 minutter. La den så avkjøles i formen til den er helt kald (se tips). 


Fløtekrem:

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker og melis til en tykk fløtekrem.


Pynting:

Løsne kaken fra formen, fjern bakepapir fra undersiden og flytt kaken over på et fat.

 

 

Fordel over fløtekremen.

 

 

Pynt kaken med friske bær og hakket kokesjokolade.

 

 

Så lettvint er det å lage denne kaken! 

 

 

Superenkel og deilig sommerkake! 

 

 

 

De salte TUC-kjeksene passer kjempegodt sammen med de øvrige, søte ingrediensene. 

 

 

Tips: 

♥ TUC-kjeks fås kjøpt i mange, norske matbutikker. Bruk den vanlige, salte varianten. Det går som sagt helt fint å bruke Ritzkjeks i stedet.  

 

 

♥ Bruk marsipan med høyt mandelinnhold i kakebunnen, såkalt "ekte marsipan" (lilla rull fra Odense). Den marsipanen tåler steking bedre enn figurmarsipan og smaker dessuten bedre. 

♥ Hasselnøtter kan gjerne byttes ut med mandler, eller bruk en blanding av hasselnøtter og mandler. 

♥ Kaken er nokså myk når den tas ut av ovnen. Du bør derfor vente til kaken er helt kald før du tar den ut av formen. La den gjerne stå innpakket i plast i kjøleskapet over natten, for da stivner den og blir veldig lett å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Kakebunnen kan fint lages et par dager i forveien, og den er også gjerne fryses. Kaken bør pyntes med fløtekrem og friske bær på serveringsdagen. 

 

Er du glad i kombinasjonen salt og søtt, bør du også ta en titt på alle variantene av Snickerskake her på Det søte liv: se HER

♥ 

 

TUC-kake er en nydelig kake som passer perfekt i sommermånedene. 

 


Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

TUC-kake
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 150 g TUC-kjeks (se tips)
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 75 g kokesjokolade
♥ 75 g ekte marsipan (se tips)

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ friske bær
​​​​​​​♥ 25 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Knus TUC-kjeksene til smuler og ha de i en bolle. Hakk hasselnøttene fint, og ha i bollen med kjekssmulene. Hakk kokesjokoladen grovt, og tilsett. Og riv marsipanen på rivjern og ha i bollen. Bland dette godt sammen, og pass særlig på at den revne marsipanen blander seg fint med resten av de tørre ingrediensene.

Nå det tørre er blandet godt sammen, vendes dette inn i marengsen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.

Ha kakedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 35-40 minutter. La den så avkjøles i formen til den er helt kald (se tips). 

Fløtekrem:
Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker og melis til en tykk fløtekrem.

Pynting:
Løsne kaken fra formen, fjern bakepapir fra undersiden og flytt kaken over på et fat.

Fordel over fløtekremen og pynt med friske bær og hakket kokesjokolade.

Tips

♥ TUC-kjeks fås kjøpt i mange, norske matbutikker. Bruk den vanlige, salte varianten. Det går som sagt helt fint å bruke Ritzkjeks i stedet.  

♥ Bruk marsipan med høyt mandelinnhold i kakebunnen, såkalt "ekte marsipan" (lilla rull fra Odense). Den marsipanen tåler steking bedre enn figurmarsipan og smaker dessuten bedre. 

♥ Hasselnøtter kan gjerne byttes ut med mandler, eller bruk en blanding av hasselnøtter og mandler. 

♥ Kaken er nokså myk når den tas ut av ovnen. Du bør derfor vente til kaken er helt kald før du tar den ut av formen. La den gjerne stå innpakket i plast i kjøleskapet over natten, for da stivner den og blir veldig lett å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Kakebunnen kan fint lages et par dager i forveien, og den er også gjerne fryses. Kaken bør pyntes med fløtekrem og friske bær på serveringsdagen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift