Tyrkisk appelsinkake


"Den elskede er alltid vakker!"

(tyrkisk ordtak)
 

Her har du oppskriften på en lettlaget og veldig god appelsinkake fra Tyrkia. Kaken inneholder mye yoghurt og dynkes med søt appelsinlake.

Se også oppskrift på Tyrkisk sitronkake.

Tyrkisk appelsinkake
Ingredienser

125 g smør
4 egg
2,5 dl sukker
5 dl yoghurt naturell (se tips)
skall av 1 appelsin
8 dl hvetemel (se tips)
5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Dynking:
1 dl vann
2,5 dl appelsinsaft (se tips)
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør inn revet appelsinskall og yoghurten. Sikt sammen det tørre og bland inn i deigen vekselsvis med smøret. Bruk stålvisp, slik at alle klumper fjernes.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål etter 50 min).

Kok vann, appelsinsaft og sukker til lake (tar ca 5-10 min).

Løsne den lunkne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Prikk hull i kaken (bruk en stor gaffel, en strikkepinne e.l.). Øs laken over kaken med en spiseskje litt og litt. Bruk god tid, og la laken få synke inn i kaken før du øser over mer. Sett kaken i kjøleskapet til den er helt kald og laken har trukket godt inn i kaken.

Tips


Oppskriften med 8 dl hvetemel er beregnet på at man bruker vanlig yoghurt naturell. Du kan også bruke tykk, gresk/tyrkisk yoghurt, men da kan du redusere melmengden til 6 dl. 

Ferskpresset appelsinsaft gir best smak til denne kaken, men du kan også bruke appelsinjuice.

Siden formkaken er nokså stor, kan det lønne seg å fryse ned halve kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift