
Mørdeig:
150 g smør
4,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ss bakepulver
1 egg
Fyll:
2 dl tyttebærsyltetøy
Havredryss:
1,5 dl havregryn (små, lettkokte)
50 g smør
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Bland hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Smuldre i mykt smør. Tilsett egget og kna raskt sammen deigen.
Trykk deigen ut i bunnen på en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20X30 cm). Smør over tyttebærsyltetøyet.
Bland havregryn, sukker og vaniljesukkeret til drysset. Smelt smøret og ha i. Fordel havredrysset jevnt over kaken (bruk fingrene).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er holdbar innpakket i plast. Kaken er også fin å fryse.
Kaken kan lages med ulike typer syltetøy, se for eksempel oppskrift på "Blåbærbiter".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4344 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 498
Brukere i dag: 2530
Brukere siste 7 dager: 142267
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar