Vafler uten egg

Vafler uten egg
Ingredienser

150 g smør
2 dl melk
2,5 dl kaldt vann
1 ss sukker
2 ts bakepulver
275 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og kaldt vann. Pisk inn sukker, bakepulver og hvetemel. La deigen stå og svelle i 30 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt ekstra smør til stekingen.

Serveres nystekte!

Tips

"Vafler uten egg" smaker absolutt best mens de er varme og nystekte. Når de blir kalde kan de bli litt seige i konsistensen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

24 kommentarer

Jeg har ikke smakt dem ennå men jeg holder på å lage dem, de blir sikkert veldig gode. Det så ivertfall veldig ut som det<3

Disse var utrolig gode! Jeg anbefaler disse veldig for både de som har eggealergi og de som tåler egg :) Favoritt vaffeloppskriften min!!

Hvor mange vafler blir det ca.? De så utrolig gode ut, og jeg har tenkt å lage vafler til 15 personer.

Hei, en nysgjerrig 15åring lurer på hvor mange porsjoner dette blir. Håper du svarer:)
Kyss og klem, anonym

Kjempe gode! Liiit mye smør da jeg brukte jyttemel, men ellers topp :) Jeg tilsatte også kardemomme :)

For noen fantastiske vafler, min sønn har ikke hatt vafler på lenge da han har eggallergi og laktoseintoleranse. Han var helt i 100 da jeg sa jeg skulle lage vafler til han. Byttet ut melken med laktosefri yoghurt (kunne brukt laktosefri melk og, men hadde yoghurt som måtte brukes). Disse skal jeg lage flere ganger. Nydelige på smak.

Ja disse vaflene ble kjempegode! Jeg som må holde meg unne "alt" kan fint tilpasse denne oppskriften.. Byttet ut hvetemel med byggmel/ jyttemel og rød teff i passe blanding, og tilsatte litt kardemomme. Byttet også ut melk med laktosefri, fungerte også med havremelk :) Sprø og deilige :) Tusen takk!

Virkelig gode vafler! Smaker bedre enn alle oppskrifter jeg har prøvd (selv med egg!). Sikkert fordi de har så mye smør, men man må jo unne seg en gang i blant :) Er veldig crispy <3

Det fins jo ikke søtt i det hele tatt. Sikkert fint om du legger til 9 ss sukker og en god drøss vaniljesukker. Tror jeg skal prøve det, takk for oppskriften!

Bruker oppskriften som en basis, men bytter ut all veske med kefirmelk og halverer smørrmengen, ofte må jeg også spe på litt mere mel får å få rett konsistens. Dette blir kjempegode vafler for oss som ikke kan spise egg! Takk

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift