Valentine Meringues

11.02.2012

 

Baking for pleasure!  Heart

Vakre, søte kjærlighetsmarengs med deilig, bløt kjerne!

 

 

Ekstra fine blir de om du sprøyter dem ut i hjertefasong  Heart 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 1 ts vaniljeessens
- -
♥ konsentrert rosa konditorfarge (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til skikkelig stivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret og vaniljeessens. Pisk videre til du får en tykk, blank og fast marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengsen igjen har blitt tykk, blank og fast. Vend i rosa konditorfarge.

Sprøyt store marengs på bakepapirdekkede plater, enten som topper eller hjerter.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 140°C i 45 minutter.

Skru ovnen ned til 120°C og stek i ytterligere 45 min.

Når marengsene er ferdige, skal de løsne lett fra bakepapiret, være faste utenpå og myke inni.

 

 

Tips:

Det er viktig at du bruker konsentrert konditorfarge, slik at du kun trenger små mengder for å få sterk farge. Dermed endres ikke konsistensen på marengsen. Konsentrert pastafarge fås kjøpt i alle nettbutikker som selger kakepynteutstyr (jeg har her brukt rosa pastafarge fra Wilton).

Marengsene kan oppbevares i lufttett kakeboks i ca 1 uke.

 

 

Be my Valentine  Heart 

 

 

PS: Server gjerne en hjertemarengs med krem, jordbær, sjokoladesaus og melisdryss.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Valentine Meringues

Ingredienser

4 eggehviter
225 g sukker
1 ts vaniljeessens
- -
konsentrert rosa konditorfarge (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til skikkelig stivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret og vaniljeessens. Pisk videre til du får en tykk, blank og fast marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengsen igjen har blitt tykk, blank og fast. Vend i rosa konditorfarge.

Sprøyt store marengs på bakepapirdekkede plater, enten som topper eller hjerter.

Stekes midt i ovnen ved 140°C i 45 minutter.

Skru ovnen ned til 120°C og stek i ytterligere 45 min.

Når marengsene er ferdige, skal de løsne lett fra bakepapiret, være faste utenpå og myke inni.

Tips

Det er viktig at du bruker konsentrert konditorfarge, slik at du kun trenger små mengder for å få sterk farge. Dermed endres ikke konsistensen på marengsen. Konsentrert pastafarge fås kjøpt i alle nettbutikker som selger kakepynteutstyr (jeg har her brukt rosa pastafarge fra Wilton).

Marengsene kan oppbevares i lufttett kakeboks i ca 1 uke.

11.02.2012
Kakekategori: 

5 kommentarer

skal det brukes varmluft? eller over eller undervarme?

Begge deler går greit!

Prøvde med varmluft.
Men... har laget det to ganger, den første halverte jeg ingridiensene, for å prøve det ut. Den andre gangen brukte jeg hele, og det ble litt bløtt.... Vispet jeg for lenge?

Neppe, det er meningen at marengsen skal vispes skikkelig lenge. Men det er viktig å ikke røre for mye når du skal blande fargen (bare så vidt så fargen blir jevn). Ellers må du bare la marengsen fortsette å tørke i ovnen til de er helt tørre. Disse marengsene er jo gode hvis de har en bløt kjerne, men ellers skl de være tørre rundt. Hvis dine marengs var bløte hele veien, kunne de nok ha stått lenger i ovnen. Alle ovner er litt forskjellige, så her må man bare prøve seg frem. :)

eller kanskje du ha gjort samme feilen eg gjorde fyrste gongen..då eg tok sukkeret oppi alt for fort..
Eg lot masking stå og gå mens eg helte litt oppi..so gjorde eg litt andre ting og so helte eg litt til oppi.. og so rydda eg litt..og so litt meir sukker..og sånn gjorde eg til da var tomt med sukker…og då var marengsen super stiv.. Farlig god og.. ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet