Valnøttkake med Sjokonøtt

Valnøttkake med Sjokonøtt

29.07.2005
Valnøttkake med Sjokonøtt

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g valnøtter

Fyll:
1 boks Sjokonøtt (sjokoladepålegg fra Nestlé (430 g))

Pynt:
hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Mal valnøttene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.

Fyll og dekk kaken med romtemperert "Sjokonøtt" sjokoladepålegg (se tips). Pynt kaken eventuelt med hele valnøttkjerner.

Tips

"Sjokonøtt" sjokoladepålegg er lettere å smøre utover dersom pålegget er romtemperert. Bruk dessuten en smørekniv som dyppes hyppig i en kopp med varmt vann.

29.07.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter