Valnøttkonfekt

06.08.2005


"Valnøttkonfekt" er lekker, hjemmelaget konfekt med marsipan og hakkede valnøtter som er dyppet i smeltet, mørk sjokolade. Vil du lage konfekten ekstra god, kan du kna inn et par spiseskjeer konjakk i marsipanen. 

Ekstra elegant blir konfekten hvis du pynter hver bit med en hel valnøttkjerne!

 

Ingredienser:

♥ 400 g marsipan
♥ 2-3 ss konjakk (kan sløyfes)
♥ 100 g valnøtter

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ts delfiafett

Pynt:
♥ hele valnøttkjerner


Fremgangsmåte:

Start med å kna konjakk inn i marsipanen, men pass på så marsipanen ikke blir for bløt. Vil du ha alkoholfri konfekt, er det vare å droppe konjakken. Hakk valnøttene og kna dem inn i marsipanen. 

Form marsipanen til små, ovale, flate rundinger.

Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett i en skål over vannbad (se tips). Gjør klar et brett som er dekket med matpapir eller bakepapir.

Dypp hver marsipanbit i den smeltede sjokoladen (bruk for eksempel to gafler). La de renne litt av og legg hver bit på brettet med matpapir. Pynt med en hel valnøttkjerne (se tips).

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 


Tips:

♥ Delfiafett i sjokladen gjør at kokesjokoladen blir litt mer flytende og dermed bedre til å dyppe konfekten i. Du kan i stedet bruke overtrekkssjokolade som du får kjøpt i utvalgte nettbutikker.

♥ Oppbevar konfekten i kjøleskapet i en liten boks med matpapir mellom lagene.

 

 

♥ Det er ikke mange hele valnøttkjerner i en vanlig pakke med valnøtter. Jeg pleier å plukke ut de hele kjernene hver gang jeg kjøper valnøtter og sparer dem til senere. Til slutt har jeg nok til å kunne bruke dem som pynt på en kake eller til disse lekre konfektbitene. Har du ikke hele valnøttkjerner, kan du selvsagt pynte konfektbitene med littegrann finhakkede valnøtter i stedet.

 

 

Min favorittkonfekt!  Heart 

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Valnøttkonfekt

Ingredienser

400 g marsipan
2-3 ss konjakk (kan sløyfes)
100 g valnøtter

Glasur:
200 g kokesjokolade
1 ts delfiafett

Pynt:
hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Start med å kna konjakk inn i marsipanen, men pass på så marsipanen ikke blir for bløt. Vil du ha alkoholfri konfekt, er det vare å droppe konjakken. Hakk valnøttene og kna dem inn i marsipanen. Form marsipanen til små, ovale, flate rundinger.

Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett i en skål over vannbad. Gjør klar et brett som er dekket med matpapir.

Dypp hver marsipanbit i den smeltede sjokoladen (bruk for eksempel to gafler). La de renne litt av og legg hver bit på brettet med matpapir. Pynt med en hel valnøttkjerne (se tips). Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Delfiafett i sjokladen gjør at kokesjokoladen blir litt mer flytende og dermed bedre til å dyppe konfekten i. Du kan i stedet bruke overtrekkssjokolade som du får kjøpt i utvalgte nettbutikker.

♥ Oppbevar konfekten i kjøleskapet i en liten boks med matpapir mellom lagene.

♥ Det er ikke mange hele valnøttkjerner i en vanlig pakke med valnøtter. Jeg pleier å plukke ut de hele kjernene hver gang jeg kjøper valnøtter og sparer dem til senere. Til slutt har jeg nok til å kunne bruke dem som pynt på en kake eller til disse lekre konfektbitene. Har du ikke hele valnøttkjerner, kan du selvsagt pynte konfektbitene med littegrann finhakkede valnøtter i stedet.

06.08.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet