Vaniljebløtkake

Vaniljebløtkake

08.07.2005
Vaniljebløtkake

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Dynking:
1 dl melk

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)

Pynt:
3 dl kremfløte
1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca 20 min). Sikt i det tørre og bland i forsiktig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min.

Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner.

Dynk kakebunnene med melk. Fordel vaniljekremen mellom kakebunnene.

Pisk kremfløten til pynten og smak til med melis. Smør et lag krem jevnt over hele kaken. Pynt kaken med resten av kremen ved å sprøyte den ut i kremtopper rundt kaken.

Tips

Kaken er superrask å lage hvis du bruker et ferdigkjøpt sukkerbrød!

Server kaken gjerne sammen med friske bær eller en hjemmelaget fruktsalat!

08.07.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter