Brukere online: 2621
Brukere i dag: 23484
Brukere siste 7 dager: 246152
Annonse: Slikkepott.no
Hei!
Nå er det snart Halloween! 👻 Det skal ikke mye til for å forvandle en vanlig kake om til en Halloweenkake.
Her har du en saftig vaniljekake med en nydelig sjokoladekrem. Jeg bruker ekte vanilje i kaken og god kokesjokolade og kaffe i sjokoladekremen, så dette er en kake med skikkelig gode smaker - og det er jo alltid det viktigste!
Det eneste jeg har gjort for å få Halloween-effekt på denne populære kaken, er å farge en del av sjokoladekremen med konsentrert, svart konditorfarge. I tillegg har jeg pyntet med strøssel og kakepynt i Halloween-tema.
Dette og mye mer finner du i den flotte nettbutikken Slikkepott.no, som har det meste innen baking og kakepynteutstyr. Se blant annet en egen kategori for Halloween-kakepynt HER. Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER.
Her kommer oppskriften:
Ingredienser:
Vaniljekakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 5 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 5 dl yoghurt naturell (se tips)
Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe (se tips)
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ svart konditorfarge (se tips)
♥ kakestrøssel/kakepynt (se tips)
Fremgangsmåte:
Vaniljekakebunner:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og natron. Ha både dette og vanilje og yoghurt i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).
Fordel deigen jevnt i 3 former som måler 24 cm i diameter og pass på at du får like mye deig i hver av formene, se tips. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 minutter til de er gjennomstekte.
Ta kakene ut av formene og avkjøl på rist til de er helt kalde.
Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.
Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.
Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.
Montering og pynting:
Skjær toppene av vaniljekakebunnene slik at de blir rette og lysere på overflaten.
Legg dem sammen med sjokoladekrem imellom.
😋
Ha så et godt lag sjokoladekrem rundt hele kaken.
Farg resten av sjokoladekremen svart med konditorfarge. Ha kremen i en kakesprøyte.
Sprøyt mønster på toppen av kaken og langsmed sidene.
Pynt med strøssel og kakepynt i Halloween-tema.
Stilig kake til Halloween!
Inni er kaken lys og mild.. 🙂
Deilig vaniljekake med supergod sjokoladekrem!
Tips:
♥ Vaniljepasta kan erstattes med vaniljeekstrakt. 5 dl yoghurt naturell kan byttes ut med 4,5 dl kefir eller kulturmelk.
♥ Det er en grei investering å kjøpe seg 3 like store former (24 cm), så du kan lage flere kakebunner som er like store. Har du ikke 3 former, kan du først dele deigen i tre like store deler og så steke en kakebunn av gangen, men det tar så klart lengre tid. Når du fyller deigen i de 3 formene, lønner det seg å bruke en vekt for å sikre at det er like mye deig i hver form.
♥ Husk at kakebunnene må være helt kalde før du fyller dem med sjokoladekrem, ellers smelter kremen.
♥ Det går greit å droppe kaffepulveret i sjokoladekremen hvis du vil gjøre kaken mer barnevennlig og unngå kaffesmak.
♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, er det bare å sette den en stund i kjøleskapet.
♥ Konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) fås kjøpt i flere merker. Jeg liker denne varianten fra ProGel som du får kjøpt hos Slikkepott.no.
♥ Som strøssel på toppen av kaken, brukte jeg det hvite strøsselet (små bein og hodeskaller) fra merket Wilton som du får kjøpt hos Slikkepott.no.
♥ Langsmed sidene la jeg kakepynt i hodeskaller. 💀 Disse får du også kjøpt hos Slikkepott.no.
Jeg liker egentlig ikke hodeskaller, men disse synes jeg ikke var så skumle. 😅
♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan også fryses.
Deilig og myk vaniljekake med digg sjokoladekrem, som såklart også kan lages utenom Halloween og med annen pynt!
Som du ser, er det ikke mye som skal til for å lage en liten Halloween-effekt på en kake!
👻
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljekakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 5 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 5 dl yoghurt naturell (se tips)
Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe (se tips)
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ svart konditorfarge (se tips)
♥ kakestrøssel/kakepynt (se tips)
Vaniljekakebunner:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og natron. Ha både dette og vanilje og yoghurt i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).
Fordel deigen jevnt i 3 former som måler 24 cm i diameter og pass på at du får like mye deig i hver av formene, se tips. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 minutter til de er gjennomstekte. Ta kakene ut av formene og avkjøl på rist til de er helt kalde.
Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.
Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.
Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.
Montering og pynting:
Skjær toppene av vaniljekakebunnene slik at de blir rette og lysere på overflaten.
Legg dem sammen med sjokoladekrem imellom. Ha så et godt lag sjokoladekrem rundt hele kaken.
Farg resten av sjokoladekremen svart med konditorfarge. Sprøyt mønster på toppen av kaken og langsmed sidene.
Pynt med strøssel og kakepynt i Halloween-tema.
♥ Vaniljepasta kan erstattes med vaniljeekstrakt. 5 dl yoghurt naturell kan byttes ut med 4,5 dl kefir eller kulturmelk.
♥ Det er en grei investering å kjøpe seg 3 like store former (24 cm), så du kan lage flere kakebunner som er like store. Har du ikke 3 former, kan du først dele deigen i tre like store deler og så steke en kakebunn av gangen, men det tar så klart lengre tid. Når du fyller deigen i de 3 formene, lønner det seg å bruke en vekt for å sikre at det er like mye deig i hver form.
♥ Husk at kakebunnene må være helt kalde før du fyller dem med sjokoladekrem, ellers smelter kremen.
♥ Det går greit å droppe kaffepulveret i sjokoladekremen hvis du vil gjøre kaken mer barnevennlig og unngå kaffesmak.
♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, er det bare å sette den en stund i kjøleskapet.
♥ Konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) fås kjøpt i flere merker. Jeg liker denne varianten som du får kjøpt hos Slikkepott.no:
♥ Som strøssel på toppen av kaken, brukte jeg det hvite strøsselet (små bein og hodeskaller). Langsmed sidene la jeg kakepynt i hodeskaller. Jeg liker egentlig ikke hodeskaller, men disse synes jeg ikke var så skumle.
♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar