Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter


"Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter" er lettlagde og kjempegode muffins! Den gode vaniljesmaken kommer av at deigen inneholder vaniljekesam!

Se også oppskrift på "Vaniljekesammuffins", som er samme type muffins, men uten sjokolade. 

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).

Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter
Ingredienser

125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Tips

Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig. 

Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi det hindrer at sjokoladebitene synker til bunns i muffinsene under stekingen. 

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift