Vaniljekremboller

Vaniljekremboller

12.09.2005
Vaniljekremboller

Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
15 dl hvetemel

Fyll:
3-5 dl ferdig vaniljekrem (Piano)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 emner. Trill hvert emne til boller. Klem disse flate mellom hendene. Legg på en klatt med vaniljekrem og brett deigen forsiktig rundt fyllet. Trill på nytt mellom hendene, til du får jevne, sprekkfrie boller.

Sett bollene på stekeplater dekket med bakepapir (12 stk fordelt på 2 plater). La bollene heve seg luftige, ca 40 min. Stek bollene på midterste rille i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl helt.

Sikt et tykt lag melis over de avkjølte bollene før servering.

Tips

"Vaniljekremboller" er kjempefine å fryse! Sikt over melis før servering, og bollene ser som nystekte ut!

Se også oppskrift på "Pariserboller" som pyntes med sukkerdryss i stedet for melis.

12.09.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Du har glemt å skrive hvor mye kardemomme man skal bruke! :)

2 ts kardemomme :-)

Får håpe de blir like gode uten kardemomme :P

nå har jeg vært og handlet inn det jeg trengte ++ kardemomme som var glemt!
men du glemte og å skrive egg. egget for og gjøre den glatt på toppen og et gyldig skall. nå må jeg søke litt rundt om jeg kan bruke noe annet. siden butikken er selvfølgelig stengt nå :(

Man kan også pensle bollene med melk

hei!
det står at man trenger kardemomme i fremgangsmåten men det står ikke noe om kardemomme i ingrediensene så jeg vet ikke hvor mye kardemomme jeg trenger til denne oppskriften. hadde vært fint om dette kunne blitt fikset på.
Takk:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter