Vanilla Cake

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Det er en stund siden forrige oppdatering her på bloggen, men nå kommer det endelig en ny, super kakeoppskrift!

Denne uken er jeg på en ferietur til St. Petersburg og Moskva. Jeg kom i dag og foreløpig ser dette ut til å bli en fantastisk reise! I morgen skal jeg definitivt teste ut noen russiske kaker og la meg inspirere.  Smile  Vil du se et par bilder fra turen, kan du følge meg på instagram hvor jeg heter @kristine_lifeissweet

Før jeg dro hit til Russland lagde jeg en fantastisk flott, amerikansk vaniljekake! Denne kaken vil du også komme til å finne i den nye kakeboken min som utgis til høsten. Boken blir en oppfølger til Det søte livs jubileumsbok - og dere kan bare begynne å glede dere, for denne nye boken kommer til å inneholde minst like mange gode kakeoppskrifter som den forrige boken!  Smile chrome

"Vanilla Cake" er en kakeklassiker i USA, som består av saftige, lyse kakebunner som fylles med luftig vaniljesmørkrem, som enten er hvit eller farget lyserosa. Kaken blir så utrolig skjønn å se på, og smaker kjempegodt!  En høy, majestetisk drøm av en vaniljekake!

 

 

Til servering har jeg brukt noen usedvanlig nydelige kakefat av merket Gerbera som fås kjøpt i nettbutikken Bakeren og kokken!

 

 

Ingredienser:

Vaniljekakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 450 g sukker
♥ 4 eggehviter
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 3,5 dl helmelk

Vaniljesmørkrem:
♥ 600 g smør
♥ 1,5 kg melis
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl helmelk
♥ rosa konditorfarge (kan sløyfes)

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljeekstrakt og pisk videre til du får en luftig krem.

Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 3 runde former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen (se tips).

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter, til de er gylne og gjennomgstekte. La kakebunnene bli helt kalde i formene.

Ta kakene ut av formene og dra av bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær til toppen av kakene slik at kakene blir helt flate.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljeekstrakt og melk. Bland i litt rosa konditorfarge hvis du ønsker farge på kremen.

Fyll halvparten av vaniljesmørkremen mellom kakebunnene.

 

 

 

 

Voilà!


Fordel resten av kremen rundt hele kaken og sprøyt gjerne en pyntekant på toppen av kaken.

Dryss på kakestrøssel til pynt.

 


Nydelig Vanilla Cake!

 

 

Det er alltid litt spennende å skjære opp så store kaker...

 

 

Her ble resultatet bra!  Smile

 


Tips:

♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Dette blir lettere om du bruker en kjøkkenvekt og veier opp mengden deig som du har i hver kakeform.

♥ Hvis du ikke har 3 like store former, kan du fint steke en kake om gangen.

♥ Kakebunnene kan gjerne bakes dagen i forveien. Pakk dem i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Merk at dette er en stor og mektig kake - i typisk amerikansk størrelse!  Smile Du kan halvere oppskriften og steke deigen i to former på 20 cm i diameter hvis du ønsker en mindre kake. Reduser i så fall steketiden med noen minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt).

♥ De nydelige fatene er som sagt av merket Gerbera og fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken.  Fatene finnes i mange forskjellige farger, og man kan også få kjøpt matchende asjetter, kopper og ildfaste former.

 

... love...

 

♥ Vaniljekaken kan fryses.

 

 

Klassisk, amerikansk Vanilla Cake!

 

 

Er du fan av amerikanske kaker og glad i smaken av vanilje?

 

 

Da er dette en kake for deg!  Smile

 

 

 ♥ ♥ ♥  Heart  ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Vanilla Cake
Ingredienser

♥ 350 g smør
♥ 450 g sukker
♥ 4 eggehviter
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 3,5 dl helmelk

Vaniljesmørkrem:
♥ 600 g smør
♥ 1,5 kg melis
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl helmelk
♥ rosa konditorfarge (kan sløyfes)

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljeekstrakt og pisk videre til du får en luftig krem. Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 3 runde former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter. La kakebunnene bli helt kalde i formene.

Ta kakene ut av formene og dra av bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær til toppen av kakene slik at kakene blir helt flate.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljeekstrakt og melk. Bland i litt rosa konditorfarge hvis du ønsker farge på kremen.

Fyll halvparten av vaniljesmørkremen mellom kakebunnene. Fordel resten av kremen rundt hele kaken og sprøyt gjerne en pyntekant på toppen av kaken. Dryss på kakestrøssel til pynt.

Tips

♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Dette blir lettere om du bruker en kjøkkenvekt og veier opp mengden deig som du har i hver kakeform.

♥ Hvis du ikke har 3 like store former, kan du fint steke en kake om gangen.

♥ Kakebunnene kan gjerne bakes dagen i forveien. Pakk dem i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Merk at dette er en stor og mektig kake - i typisk amerikansk størrelse! Du kan halvere oppskriften og steke deigen i to former på 20 cm i diameter hvis du ønsker en mindre kake. Reduser i så fall steketiden med noen minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt).

♥ Vaniljekaken kan fryses.

18 kommentarer

Ser kjempe bra ut! Tenker å lage det til babyshower (jente) og lurer på hvordan det blir om jeg lager kaken dagen før? Hva anbefaler du?
Vh Zahra

Heisann. Dere har utrolig mye godt og flott i bloggen deres, men har dere noen supergode saftige kaker som gjerne er sunnere og ikke nødvendigvis inneholder dadler eller banan som søtning? :)

Hei. Jeg prøvde å lage vanilla cake i dag. Supergod kakebunn, men smørkremen... Den bare rant. Hva slags smør bruker du?

Jeg bruker alltid helt vanlig meierismør når jeg baker. Gjelder alle oppskriftene her på bloggen der det står smør i ingredienslisten.
Hvis smørkremen din rant, har smøret ditt vært for bløtt (nesten smeltet kanskje?). Da er det ikke verre enn å la bollen med smørkremen stå i kjøleskapet en stund, så stivner smøret og kremen blir fastere. Dette er absolutt ikke en rennende krem, tvert imot blir den temmelig fast når kaken har stått kjølig.
Gi kaken en sjanse til:-)

Hei. Jeg vil gjerne lage den kaken på lørdag til datteren min sin bursdag fest. Så leser jeg her at kremne ikke var bra. En det noen andre som har prøvd den??

Kremen på denne kaken er superbra. Anbefaler deg å teste kaken slik den står beskrevet i oppskriften.

Konsistensen på smørkremer vil alltid avhenge av hvor bløtt smøret er. Kremen blir fast og bløt alt etter som hvor lenge kremen står kjølig, for når smøret stivner, stivner kremen også.
Så hvis kremen er for bløt, settes den i kjøleskapet. Står kremen for lenge i kjøleskapet slik at kremen blir for fast, tar man bollen ut av kjøleskapet og lar kremen stå i romtemperatur en stund, så mykner kremen. Håper du prøver kaken og at den vil falle i smak. Husk at dette er en stor kake! ;-)
Gratulerer så mye med dagen til datteren din! :-)

Hei! Er denne mulig å lage i langpanne? Har lett lenge etter en enkel og flott oppskrift som jeg kan bruke til å skjære ut figurer - men mange blir tørre og tunge å skjære.
Noen erfaringer med denne oppskriften i langpanne? :)

Hei! Jeg prøvde å bake denne kaka , men fekk ikke det til.:(
Kremen ble veldig god, men kake ble ikke godt. Jeg lurer på disse eggehvitene , skal de ikke piske før?
Jeg tilsatt de bare inn i smørkrem og pisket videre.
Jeg skal prøve på nytt igjen, etter for å vite om jeg gjorde riktig med eggehvitene . :)
Takk
P.s: boka er fantastisk !

Prøvde du etterpå med å piske eggehbitene stive først? Ble det noen forskjell?
Skal lage denne kaken til en 6åring sin bursdagsfeiring.
Så hadde jo vert kjekt å funnet utav dette hehe

Hei Vurderte å prøve meg på denne til prinsessa som fyller år om ei uke Men kan man fryse kake bunnene flere dager før å dermed gjøre den ferdig kvelden før å la stå kaldt i kjørleskap? Eller vil den da bli tørr når man tar den opp å lar den stå over nattan i kjørleskap? Skal lages flere kaker å hadde vært kjekt å lage ferdig kakebunnene på forhånd så kun krem/pynt gjenstår. Å går dette evt ann også med kinder sjokoladekaken? Håper på svar å gleder meg til å teste enda flere av dine deilige kaker Mvh Cecilie

Prøver ikveld å steke bunner, men 2 av 3 (nr 3 står i ovn) kollapse. Høy på kanten, men knapt 1 cm i midten :( hvorfor?

Har problemer med denne oppskrifta. Prøvd 2 ganger, men den blir flytende inni?

Noen som har prøvd å fryse hele kaken? Vurderer å lage til konfirmasjon, men å fryse hele kaken først, og ta opp dagen i forveien. Hva tenker dere om det?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift