Verdens Beste med jordbær

Verdens Beste med jordbær
Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
175 g sukker
50 g mandelflarn

Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte
500 g friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse.

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen (se tips).

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over vaniljefyllet og deretter jordbær oppdelt i skiver. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Bruk gjerne Porsgrunns serveringsfat som er tilpasset "Verdens Beste" (se bilde).

Kakekategori

2 kommentarer

Hei. Tenkte å bake den ikveld til imorgen:-) Lurte på om den kakebunn og marengs. Skal de blandes sammen elr skal kakebunn heles i formen først og så marengs oppå kakebunn? Håper fort svar.

Håper du fikk det til, Camilla. Det står jo godt forklart det? Ha deigen i langpanna, så marengsen over, så stekes begge deler :)
Kjempe god kake!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift