Verdens Beste med mascarponekrem og eplekompott

Lag en nydelig, nydelig, nydelig versjon av Verdens Beste

Her som rund kake fylt med mascarponekrem og hjemmelaget Eplekompott med vanilje og kanel.

 

 

Fantastisk deilig kake! 😍

 

 

Ingredienser: 

Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak

Mascarponekrem: 
♥ 250 g mascarpone
♥ 170 g ricotta
♥ 150 g melis
♥ 1 ss vaniljepasta

Eplefyll:
♥ 3 dl eplekompott (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Eplekompott med vanilje og kanel:

Kok hjemmelaget Eplekompott med vanilje og kanel etter denne oppskriften.

 

 

 

 

La eplekompotten avkjøles til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet til dagen etter. 

 


Kakebunner med marengs: 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over marengsen.

 

 

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips).

Avkjøl kakene helt i formen.

 

 

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.


Mascarponekrem: 

Pisk sammen ingrediensene til mascarponekremen til en smooth og deilig krem. 

La kremen stå i kjøleskapet i et par timer slik at den blir fastere i konsistensen.

 


 

Fyll kaken: 

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).

Ha over mascarponekremen i et tykt lag. 

 

 

Fordel eplekompotten over mascarponekremen. 

 

 

Legg på den andre kakebunnen. Sikt over melis til pynt.

 

 

La kaken stå kjølig frem til servering. 

 

 

Deilig med en kake med eple og masse kremfyll! 😋 

 

 

Nyyydelig smak på denne kaken her! 

 

 

Tips: 

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

♥ Både mascarpone og ricotta er italienske ferskoster som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

 

 

Merk at mascarponekremen kan være litt tynn i konsistensen når den er pisket sammen, men den tykner av å stå i kjøleskapet i noen timer, og er da klar til å brukes som fyll i kaken.

♥ Du får nydelig smak på kaken dersom du bruker hjemmelaget Eplekompott med vanilje og kanel. Lag kompotten klar minst dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskapet, slik at den blir tykk i konsistensen før du bruker den i kaken. Alternativt kan du bruke ferdigkjøpt eplemos eller eplesyltetøy med biter. 

♥ Se mange flere varianter av Verden Beste HER

 

 

 

God fornøyelse!  Heart

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Verdens Beste med mascarponekrem og eplekompott
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak

Mascarponekrem: 
♥ 250 g mascarpone
♥ 170 g ricotta
♥ 150 g melis
♥ 1 ss vaniljepasta

Eplefyll:
♥ 3 dl eplekompott (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Eplekompott med vanilje og kanel:
Kok hjemmelaget Eplekompott med vanilje og kanel etter denne oppskriften. La eplekompotten avkjøles til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet til dagen etter. 

Kakebunner med marengs: 
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over marengsen.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Mascarponekrem: 
Pisk sammen ingrediensene til mascarponekremen til en smooth og deilig krem. La kremen stå i kjøleskapet i et par timer slik at den blir fastere i konsistensen.

Fyll kaken: 
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover). Ha over mascarponekremen i et tykt lag. 

Fordel eplekompotten over mascarponekremen. 

Legg på den andre kakebunnen. Sikt over melis til pynt.

La kaken stå kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

♥ Både mascarpone og ricotta er italienske ferskoster som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Merk at mascarponekremen kan være litt tynn i konsistensen når den er pisket sammen, men den tykner av å stå i kjøleskapet i noen timer, og er da klar til å brukes som fyll i kaken.

♥ Du får nydelig smak på kaken dersom du bruker hjemmelaget Eplekompott med vanilje og kanel. Lag kompotten klar minst dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskapet, slik at den blir tykk i konsistensen før du bruker den i kaken. Alternativt kan du bruke ferdigkjøpt eplemos eller eplesyltetøy med biter. 

♥ Se mange flere varianter av Verden Beste HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift