Verdens beste pepperkaker

Verdens beste pepperkaker

02.12.2007
Verdens beste pepperkaker

Ingredienser

250 g smør
125 g lys sirup
250 g melis
1 dl kremfløte
2 ts natron
2 ts nellik
1 ts kanel
400 g hvetemel
100 g mandler

Fremgangsmåte

Kok opp smør, sirup, melis og kremfløte. Avkjøl. Rør inn mel, som er blandet sammen med natron, krydder og fint hakkede mandler. La deigen stå i kjøleskapet til dagen etter.

Form deigen til pølser med rund eller firkantet fasong. Sett dem i kjøleskapet i et par timer eller i fryseren i 30 min, til de er harde.

Skjær deigpølsene opp i tynne skiver. Legg dem på bakepapirdekket stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Vil du ha mer kryddersmak, kan du i tillegg tilsette 0,5 ts malt pepper og 0,5 ts ingefær.

Kakene flyter litt utover under steking. Vil du at de skal flyte mindre ut, kan du redusere fløtemengden til 0,5 dl.

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

02.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter