Verdens beste sjokoladekake

Verdens beste sjokoladekake
Ingredienser

Kakebunn:
3 store egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
200 g melis
2 egg
3 dl kremfløte

Pynt:
høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 35-45 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag.

Smelt smøret til sjokoladekremen i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Bland inn melisen til den har løst seg opp. Rør så i eggene. Sett fyllet i kjøleskapet til avkjøling (se tips). Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig inn i den avkjølte sjokoladekremen.

Fordel fyllet mellom kakebunnene og over hele kaken. Pynt med høvlet sjokolade.

Tips

Det er svært viktig at sjokoladekremen står i kjøleskapet til den er ordentlig kald, ellers vil den bli for rennende til å fylle kaken med. La kremen gjerne stå i kjøleskapet over natten før du blander i den piskede kremfløten og fyller kaken.

"Verdens beste sjokoladekake" oppbevares i kjøleskapet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

35 kommentarer

Heisann

Er kake bedre å lage samme dag som den skal spisest eller best dagen før den skal spisest?

Som svar på av Karianne (ikke bekreftet)

Kaken er mye bedre dagen etter, og enda bedre på dag nummer to. Lengre vet jeg ikke, for da var det tomt :)

Hei!Veldig god kake,men syns kanskje det skulle vært litt mere vått i kaka enn bare to egg?Kunne man f.eks hatt i litt kefir el lignende?Selve kaka ble bittelitt tørr i forhold til den herlige luftige sjokoladekremen! :) skal absolutt lages igjen,men enten mer vått i el dynke kaka litt.

Gunn-Mari : Det ER mer enn 2 egg i røra, det er tre ! ;-) Kaka ble supergod ! Men, litt hard på toppen. Hvordan unngår jeg det ?

Kaka var tørr og måtte dynkes. Sjokoladekremen trenger ikke stå natta over, den sto i en time i kjøleskapet før den ble blanda med stivpiska kremfløte og den ble søkke stiv. Ei spesiell sjokoladekake. Dattra i huset likte sjokoladekremen mye bedre FØR den ble blanda med stivpiska kremfløte. Blir ikke å bake den på nytt, dessverre....

Noen som har prøvd å droppe kremen og bare brukt sjokoladekremen?

Synes sjokoladekremen ble så god at jeg vet ikke om jeg tar sjansen på å tilsette krem å risikere at den ikke blir like god .

Laget denne idag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke - men formen på 22 cm (som var høyere enn vanlig OG som jeg kjøpte for anledningen siden jeg bare har 20 cm og 24 cm) er altfor liten! Kaken hever så mye at den flyter over som bare det. Skulle brukt en 24 cm form! Vet ikke om andre har opplevd det - har kanskje med hvor mye luft det blir i eggedosisen og hvor forsiktig man vender inn melet?

Uansett - kaken er heeeelt nydelig på smak - og sjokoladekremen farlig god.... ABsolutt en av mine favorittsjokoladekaker - men neste gang blir det i en 24 cm form.

Hei. Gleder meg til kaken er ferdig! Men tror jeg har bommet paa kremen :(
Den blir nemlig ikke stiv... Jeg fulgte oppskriften, men tror muligens at jeg har blandet krem og sjokolde blandingen litt for tidlig...
Kan det ordnes ved at blandingen staar litt lengre i kjoeleskapet naa etter at alt ble blandet?

Denne kaka ER virkelig verdens beste! Ungene elsket den og svigermor kommenterte at "det var den beste sjokoladekaka hun hadde smakt". Ikke verst :))
3 tips jeg vil komme med (som jeg gjorde selv):
1. Bruk 24 cm form. Den blir høy og flott! (jeg brukte XL egg)
2. Dynk alle lagene med melk før du monterer den sammen igjen. Ellers blir den litt tørr.
3. Bruk vanlig kokesjokolade/dronningsjokolade istedet for lys. Dette er selvsagt en smakssak, men fyllet blir likevel ganske lys pga fløtekremen som piskes i.

Dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt! Lett, luftig og mild smak - akkurat slik jeg liker at den skal være :-)

Hei. Er det ny oppskrift på denne kaka? Mener og huske det var samme navn på en som jeg har vert så glad i. Det var også ett nokså enkelt bilde tidligere av bare en helt brun kake uten noe pynt. Men den har vert uten potetmel i bunn, og fløten har skulle kokes inn og derretter stå over natta før den piskes luftig. Vet du hvilken jeg tenker på? Mvh Malin ☺☺

Skal den virkelig stele så lenge?? Stekte min i 25 grader og da var den begynt å svi i kantene! Ikke for høyt opp og ikke opplevd dette på andre kaker så tror ikke det er ovnen..

Fantastisk kake! Laget den et par ganger:-) Har ca 5-10gr mindre smør i kremen og heller en shot med espresso. Også har jeg bunnen i ovnen i bare 30min. Blir veldig bra:-)

Hei jeg følkte sjokoladekremen til punkt å prikke men den er fortsatt for rennende , hva kan jeg gjøre for p gå den stivere. Har samme problemet hver gang dette er 5 gang

Jeg lot smørkremen stå over natten i kjøleskapet og blandet inn pisket kremfløte dagen etter. Likevel ble den veldig flytende. Noen tips om hva jeg kan ha gjort feil?

Kaka mi ble kjempe lav! Får kanskje delt den i to...
Hva har jeg gjort galt?? Dette passet så dårlig nå! :(

Jeg syns denne kaka er supergod og veldig saftig! Har laget den med havrekrem og glukose/ kokosblomstsukker istedet for fløte og sukker (pga div. allergi/introlleranser), det funka veldig bra :0)

Jeg har fulgt oppskriften nøye og kaka er 2 cm høy, og tørr. Den sto heller ikke så lenge i ovnen. Den hevet nesten ikke. Glasuren er også som suppe selv om sjokoladekremen sto i kjøleskapet over natta.

Hvorfor blir ikke sjokoladekremen stiv når jeg blander med krem? Har laga den 6 ganger nå, fulgt oppskriften. Vender sjokoladen i kremen. Må jo ta i litt ellers får jeg ikke sjokoladen ut i kremen...?

Når jeg skal lage sjokoladekremen,skal smøret bare smelte også tar jeg den vekk fra platen så fort det har smeltet?

Utrolig god sjokoladekake ! Kremen ble helt nydelig . Sjokoladekremen stod bare en times tid i kjøleskapet før den ble stiv, og med pisket kremfløte i ble det utrolig godt. Pyntert med revet sjokolade og friske bringebær på toppen. Kaken gjorde stor lykke på syklubb og hos sønnene mine. Bakes garantert igjen.

Hei. Har du en oppskrift til sjokolade krem med kremost? Tror det var her eg fant den men husker ikke.. Var ikke med melis var vel bare smør, kremost, kokeplatwr kan det stemme

Jeg og Ida er hos farmor. Vi baker kaken din. Den ble ca 5cm høy og kjempegod. Glasuren var smeltet melkesjokolade. Vi hadde tre typer strøssel.

Veldig god kake!

Jeg hadde problemer med å få kremen stiv da jeg hadde blandet dem piskede kremfløten med sjokoladekremen. Den var helt rennende. Løsningen ble å piske blandingen i kjøkkenmaskin. Resultatet ble en fantastisk, lett og luftig krem.
Steker ikke kaken lenger enn 30min! Det er nesten i meste laget!
Anbefaler å pynte med bringebær og blåbær for å friske opp. Veldig godt!

Uten tvil den beste sjokoladekaka som eg har laga og tilbakemeldingane var der etter! Laga den to dagar før den skulle serverast og oppholdt tett i kjøleskap. Brukte 24 diameter rund form, vanlig kokesjokolade og dynka den med melk før montering. Så saftig og god!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift