Verdens beste sjokoladekake på et kvarter!

Verdens beste sjokoladekake på et kvarter!

12.02.2012


Jepp!   Det er mulig!

På bare 15 min har du en mørk, bløt, himmelsk god sjokoladekake med tykt lag deilig sjokoladeglasur på bordet!

I en travel hverdag skal du ikke se bort i fra at dette blir en av dine nye favorittoppskrifter.

Herlig quick fix!  Laugh

 

Ingredienser:

♥ 2 store egg
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 1 pk Dronning sjokoladeglasur (Freia, se tips)
eller
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, smeltet smør, sukker, kakao og vaniljesukker med en stålvisp til blandingen er jevn. Rør så i hvetemelet til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Når kaken er ferdigstekt vil den være mørk på toppen og flytende inni (kaken stivner ved avkjøling).

Mens kaken steker gjør du klar glasuren. Bruker du ferdig sjokoladeglasur fra Freia, legger du posen i varmt vann slik som anvist på pakken. Alternativt smelter du oppdelt, mørk sjokolade sammen med 2 ss kremfløte og rører blandingen jevn. 

Smør sjokoladeglasuren på den stekte kaken mens kaken fortsatt er i formen. Sett formen med den glaserte kaken i kjøleskapet slik at kaken og glasuren stivner (se tips), eller server kaken varm og nystekt rett fra formen hvis du liker den litt mer klissete. Wink

 

Tips:

♥ Freia Dronning sjokoladeglasur gir mørk, blank og veldig smakfull sjokoladeglasur. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du bare har posen i varmt vann til du merker at sjokoladebitene inni posen har smeltet. Så klipper du hull i det ene hjørnet av posen og klemmer ut den ferdige glasuren.

♥ Det går imidlertid også veldig fint å lage glasuren med smeltet sjokolade og kremfløte. I stedet for 2 ss kremfløte, kan du eventuelt erstatte den ene spiseskjeen med 1 ss likør, kaffe eller lignende. Det er også godt å blande litt revet appelsinskall i sjokoladeglasuren.

♥ Kaken er veldig bløt når den kommer ut av ovnen. Sammen med nylaget glasur, blir kaken nokså klissete. Hvis du vil ha sjokoladekake som er fast nok til å deles i stykker, må du sette formen med den stekte kaken enten i kjøleskapet i noen timer eller i fryseren hvis du har dårligere tid. Etter at kaken har stått noen timer i kjøleskapet (eller en stund i fryseren) stivner både kaken og glasuren og det går lett å få den ut av formen og dele kaken i stykker.

♥ Kaken på bildet er pyntet med lyseblått stoffbånd og store, lyseblå perler som er fylt med sjokolade. De utrolig vakre perlene er kjøpt i nettbutikken til www.thecakedecoratingcompany.co.uk. Nettbutikken er enorm, men søk på "pearls" i frisøkefeltet, så får du opp alternativene. Sjokoladefylte perler fås blant annet også kjøpt i superlekker gullfarge!

 

 ♥ ♥ ♥ ♥ 

Verdens beste sjokoladekake på et kvarter!

Ingredienser

2 store egg
150 g smør
3 dl sukker
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel

Glasur:
1 pk Dronning sjokoladeglasur (Freia, se tips)
eller
100 g kokesjokolade
2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, smeltet smør, sukker, kakao og vaniljesukker med en stålvisp til blandingen er jevn (du trenger med andre ord ikke piske eggedosis). Rør så i hvetemelet til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Når kaken er ferdigstekt vil den være mørk på toppen og flytende inni (kaken stivner ved avkjøling).

Mens kaken steker gjør du klar glasuren. Bruker du ferdig sjokoladeglasur fra Freia, legger du posen i varmt vann slik som anvist på pakken. Alternativt smelter du oppdelt, mørk sjokolade sammen med 2 ss kremfløte og rører blandingen jevn.

Smør sjokoladeglasuren på den stekte kaken mens kaken fortsatt er i formen. Sett formen med den glaserte kaken i kjøleskapet slik at kaken og glasuren stivner (se tips), eller server kaken varm og nystekt rett fra formen hvis du liker den litt mer klissete:-)

Tips

Freia Dronning sjokoladeglasur gir mørk, blank og veldig smakfull sjokoladeglasur. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du bare har posen i varmt vann til du merker at sjokoladebitene inni posen har smeltet. Så klipper du hull i det ene hjørnet av posen og klemmer ut den ferdige glasuren.

Det går imidlertid også veldig fint å lage glasuren med smeltet sjokolade og kremfløte. I stedet for 2 ss kremfløte, kan du eventuelt erstatte den ene spiseskjeen med 1 ss likør, kaffe eller lignende. Det er også godt å blande litt revet appelsinskall i sjokoladeglasuren.

Kaken er bløt når den kommer ut av ovnen. Sammen med nylaget glasur, blir kaken nokså klissete. Etter at kaken har stått et par timer i kjøleskapet stivner både kaken og glasuren og det går lett å få den ut av formen.

Kaken på bildet er pyntet med lyseblått stoffbånd og store, lyseblå perler som er fylt med sjokolade. De utrolig vakre perlene er kjøpt i nettbutikken til www.thecakedecoratingcompany.co.uk. Nettbutikken er enorm, men søk på "pearls" i frisøkefeltet, så får du opp alternativene. Sjokoladefylte perler fås blant annet også kjøpt i superlekker gullfarge!

12.02.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

Hei!
Kaken ble nydelig! :) Lurer likevel på om det er riktig at den skal stekes på 225 grader? Min kake var i ferd med å bli brent på 220 grader etter 13 minutter. Fikk heldigvis berget den :)

Ja, det er faktisk meningen. Jeg stusset selv ved det da jeg lagde den, og har også en gang prøvd med 200 grader - men da måtte jeg etter hvert skru opp temperaturen. Men alltid, alltid, alltid viktig å følge med og ikke stole blindt på oppskriften når det gjelder steketid, for alle ovner funker av en eller annen grunn forskjellig.

Lurer på om man kan bytte ut melet med Glutenfritt mel???? Kaka høres fantastisk ut

Ja, det burde gå fint med glutenfritt mel, men jeg har ikke testet det selv.

Prøvde å lage denne kaka da svigers plutselig meldte at de ville komme på besøk. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, og etter 15 min i ovnen var det rett før den ville blitt brent på toppen. Lot den avkjøles en stund på rist før jeg dro kaka med bakepapiret over på et fat og satte i kjøleskapet. Da vi skulle spise holdt kaka omtrent romtemperatur. Men det var helt krise, for den var fullstendig rå inni! Det var umulig å skjære stykker av den, og jeg måtte hente en skje for å hjelpe til med å få kake fra fat til asjett. Alle tok pliktskyldigst litt kake, men ingen forsynte seg to ganger så mesteparten gikk rett i søpla. Hvis jeg bare har et kvarter neste gang jeg får gjester kjører jeg på butikken og kjøper en pakke kjeks. Det tar akkurat 15 minutter...

Hei Marthe, synd at det gikk som det gikk. Jeg ser at jeg kunne vært enda mer presis i mine beskrivelser når det gjelder avkjølingsprosessen, selv om jeg jo har skrevet tydelig i tipsfeltet at kaken er klissete før den er avkjølt. Jeg skal korrigere teksten nå så dette kommer enda tydeligere frem.

Du har nok gjort alt riktig, bortsett fra at kaken ikke skal tas ut av formen før avkjøling. Jeg setter hele kakeformen i kjøleskapet og slik skal den stå til kaken er fast nok til at den kan skjæres i stykker. Har man ikke tid til å vente, setter man formen med den stekte kaken i fryseren til kaken er fast nok til å kunne skjæres i stykker.

Tittelen på kaken henspeiler på tiden det tar å lage kaken, ikke inklusive avkjølingstiden. Du burde gi kaken en ny sjanse ved en annen anledning, for den er utrolig god og rask å lage.

Kan den fryses med glasuren på?

Kan den fryses med glasuren på?

Heisann, hvis jeg dobler denne oppskriften, kan jeg da bruk langpanne?

Blei jo sjokoladefondant-kake! Fyttigrisen så god!!!! Tommel opp!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter