Wienernougat

Wienernougat

16.12.2015


Hei dere!

Jeg har nå hatt noen fine, begivenhetsrike dager i Delhi og i morgen går turen til Agra. Dere kan følge meg på Instagram hvor jeg heter @kristine_lifeissweet hvis dere vil se noen bilder fra Indiaturen min. Her på bloggen skal jeg fortsette å gi dere noen deilige oppskrifter på kaker og konfekt til jul.  Heart

I dag kommer først en nydelig oppskrift på julekonfekt. "Wienerkonfekt" er en klassiker, som jeg tipper at du har hørt om før. Jeg husker godt at vi kjøpte Wienerkonfekt til jul da jeg var liten, og at jeg nøt smaken av disse avlange firkantene som var pakket inn i sølvpapir. Konfekten består bare av nougat, sjokolade og mandelflak, og er veldig enkel å lage selv.

 

 

Er du glad i smaken av nougat, er dette konfekten for deg!

 

Ingredienser:

♥ 250 g nougat (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 150 g mandelflak


Fremgangsmåte:

Smelt sammen nougat, kokesjokolade og melkesjokolade. Dette gjøres enklest i en skål som du setter over vannbad. Rør blandingen jevn.

Rist mandelflakene lett i en tørr stekepanne i noen minutter. Vend de inn i sjokoladeblandingen.

Ha blandingen i en liten form. Jeg brukte her en liten aluminiumsform, som jeg lagde enda litt mindre ved å brette den opp i enden (se tips).

 

 

Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Ta sjokoladen ut av formen og skjær den opp i avlange firkanter (ca 4 x 1,5 cm).

 

 

 

Oppbevar konfekten kjølig frem til servering.

 

 


Tips:

♥ Aluminiumsformen jeg brukte var ca 20 x15 cm og jeg brettet den slik at den ble ca. 15 x 15 cm. Jeg fikk da konfektbiter som var ca 2 cm høye. Du kan også bruke en liten brødform som du kler med plastfolie eller annen type liten form. Jo større form du bruke, jo lavere blir konfekten så klart.

♥ Nougat fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, særlig ved juletider. Jeg bruker nougat fra Odense.

 

 

Konfektbitene kan gjerne pakkes inn i sølvpapir, men husk uansett å oppbevare konfekten i kjøleskapet så den ikke blir klissete.

 

 

Det er alltid stas å kunne servere litt hjemmelaget konfekt til jul, og "Wienernougat" er så enkel å lage at alle kan klare det!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Wienernougat

Ingredienser

♥ 250 g nougat (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 150 g mandelflak

Fremgangsmåte

Smelt sammen nougat, kokesjokolade og melkesjokolade. Dette gjøres enklest i en skål som du setter over vannbad. Rør blandingen jevn.

Rist mandelflakene lett i en tørr stekepanne i noen minutter. Vend de inn i sjokoladeblandingen.

Ha blandingen i en liten form. Jeg brukte her en liten aluminiumsform, som jeg lagde enda litt mindre ved å brette den opp i enden (se tips).

Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Ta sjokoladen ut av formen og skjær den opp i avlange firkanter (ca 4 x 1,5 cm).

Oppbevar konfekten kjølig frem til servering.

Tips

♥ Aluminiumsformen jeg brukte var ca 20 x15 cm og jeg brettet den slik at den ble ca. 15 x 15 cm. Jeg fikk da konfektbiter som var ca 2 cm høye. Du kan også bruke en liten brødform som du kler med plastfolie eller annen type liten form. Jo større form du bruke, jo lavere blir konfekten så klart.

♥ Nougat fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, særlig ved juletider. Jeg bruker nougat fra Odense.

16.12.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Denne var virkelig en favoritt av alle jeg lagde. De som fikk smake elsket denne! Måtte lage 2 ladninger :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet