Wienerstenger

Wienerstenger er populære og dekorative småkaker!

Kakene består av mørdeig som fylles med ripsgelé og som glaseres med melisglasur. Den røde fargen fra ripsgeléen gjør at kakene ser ekstra fine ut til jul.

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel

Fyll:
♥ 250 g ripsgelé

Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss vann

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland inn hornsalt og vaniljesukker og deretter hvetemelet, og kna deigen raskt sammen for hånd til en myk og smidig mørdeig.

Del deigen i fire like store deler og rull dem ut til lengder som er omtrent like lange som en stekeplate. Legg to og to lengder på hver sin bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene litt flatere med fingrene. Lag så en fordypning på midten av hver av lengdene.

Ha ripsgeléen i en sprøytepose. Klipp et hull nederst i sprøyteposen og sprøyt en stripe ripsgelé i fordypningen på hver av lengdene.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 12-15 minutter.

 

 

Rør imens sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren over de ferdigstekte kakene mens de er varme.

 

 

La kakene avkjøles en stund og skjær dem deretter opp i stenger.

 


Nydelige småkaker!  

 

 

Tips: 

♥ Wienerstenger oppbevares i tettsluttet kakeboks og kan gjerne stå litt kjølig.

 

 

Nyt disse kjempegode småkakene!  

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Wienerstenger
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel

Fyll
♥ 250 g ripsgelé

Glasur
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland inn hornsalt og vaniljesukker og deretter hvetemelet, og kna deigen raskt sammen for hånd til en myk og smidig mørdeig.

Del deigen i fire like store deler og rull dem ut til lengder som er omtrent like lange som en stekeplate. Legg to og to lengder på hver sin bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene litt flatere med fingrene. Lag så en fordypning på midten av hver av lengdene.

Ha ripsgeléen i en sprøytepose. Klipp et hull nederst i sprøyteposen og sprøyt en stripe ripsgelé i fordypningen på hver av lengdene.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 12-15 minutter. Rør imens sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur. Smør melisglasuren over de ferdigstekte kakene mens de er varme. La kakene avkjøles en stund og skjær dem deretter opp i stenger.

Tips

Wienerstenger oppbevares i tettsluttet kakeboks og kan gjerne stå litt kjølig.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift