Arkiv: mai 2006

31.05.2006

"Romkremkake" består av en lett og luftig sukkerbrødsbunn som fylles med deilig romkrem. Kaken pyntes med pisket krem og et dekorativt lokk av gul marsipan. En nydelig bløtkake!

Kategorier: Bløtkaker
30.05.2006

Du har kanskje hørt om den kjente engelske kaken "Victoria Sponge". "Victoria Sponge" er oppkalt etter dronning Victoria og består av to myke kakebunner som fylles med krem og syltetøy. Med sitt fyll av pisket krem og jordbærsyltetøy ligner "Rømmekake Victoria" på denne kaken, og derav navnet. Kaken er svært enkel å lage, men blir veldig pen, veldig myk, veldig saftig og utrolig god!

Kategorier: Andre festkaker
29.05.2006

"Småprinsboller" er nydelige hveteboller som snurres sammen med vaniljekrem og rosiner. Bollene pyntes med melisglasur og høvlet hvit sjokolade. Du får kjøpt "Småprinsboller" i mange konditorier, men hjemmelagede smaker mye bedre!! Oppskriften gir 30 stk. Se også oppskrift på "Prinsesseboller", som lages med vaniljekrem og lyse rosiner.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.05.2006

"Jødekaker" er gammeldagse kaker, som har vært bakt både i Norge og i Danmark helt siden midten av 1800-tallet. I dag bakes de særlig på Vestlandet, og kanskje først og fremst til jul. Denne oppskriften på "Jødekaker" stammer fra "Sevaldsens bakeri" i Kristiansund, som visst nok er spesielt kjent for å selge gode "Jødekaker"! "Jødekaker" skal lages store og runde, eventuelt med litt taggete kant. Hornsalt gjør at kakene hever seg under stekingen og blir litt tykke og myke. "Jødekaker" er ekte norsk tradisjonsbakst!

Kategorier: Småkaker
25.05.2006

Anna, mor til min svigermor, bakte "Krotakaker" til og med fylte 94 år. Hun bakte dem også til mitt store vestlandsbryllup for noen år siden. Bryllupsgjestene, og særlig de fra østlandet og utlandet, svirret stadig rundt disse deilige lefsene, og det var også "Krotakakene" som først ble borte fra det mildt sagt overfylte kakebordet... - på tross av knallhard konkurranse med ikke mindre enn 30 fantastisk flotte festkaker! Svigermor har selvsagt overtatt tradisjonen med å bake "Krotakaker", og det står alltid stabler med lefser på kjølerommet hennes - klare til å bløtes opp, smøres og brettes. Jeg er takknemlig for å ha fått tilgang på en så god lefseoppskrift og gleder meg over nå å få kunne dele den med dere:-)

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
25.05.2006

"Nordlandskaker" er svigermor Solveigs spesialitet! Oppskriften kommer fra Rogaland og har aner langt tilbake i tid. Opprinnelig er oppskriften angitt i koppemål. "Nordlandskaker" er tykke, myke lefser som stekes på takke eller i tørr stekepanne og som legges sammen to og to med deilig sjokoladekrem. Alternativt kan kakene fylles med smørkrem laget av smør, melis og kanel. Oppskriften gir 5 runde, doble "Nordlandskaker". Kakene serveres oppdelt i trekantede snipper, og du får ca 40 stk til sammen.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
24.05.2006

Her har du mesterkokken Arne Brimi sin fantastiske oppskrift på mørk, mektig og klissete sjokoladekake. Kaken inneholder mye sjokolade, smør og egg og skal være nesten rå i midten. Arne Brimi serverer sjokoladekaken sammen med krydderkokte aprikoser (se oppskrift under tips), men sjokoladekaken er vel så nydelig sammen med vanlig, pisket krem eller iskrem.

Kategorier: Sjokoladekaker
23.05.2006


Her har du en myk, saftig og kjempegod banankake!

Kategorier: Formkaker
22.05.2006

"Peanut Butter Cups" er svært populære småkaker i Amerika. Kakene lages med en helt spesielt god mørdeig med sjokoladesmak og fylles med søtet peanøttsmør. Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" og gir 42 stk.

Kategorier: Småkaker
21.05.2006

Her har du en lettlaget sjokoladeformkake, som er uten smør. "Lettvint sjokoladeformkake" blir supersaftig og myk i konsistensen og har kjempegod smak. Kaken er en variant av "Lettvint formkake".

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider