Arkiv: august 2006

30.08.2006

Her har du en lekker kake med kjeksbunn og fromasj som er laget med kesam og kremfløte. Appelsingelé gir en mild smak av appelsin på den lett syrlige fromasjen. Kaken blir ekstra fin om den pyntes med sesongens frukt eller bær. Se også "Vaniljekesamfromasjkake".

Kategorier: Fromasjkaker
27.08.2006

"Mandelkake med peanøttsjokolade" er KNALLGOD!

Kategorier: Nøttekaker
27.08.2006

"De fleste av livets skygger skyldes at vi selv står i veien for vårt eget solskinn" (Ralph Waldo Emerson). Oppskriften på "Solskinnsnipper" er hentet fra en gammel norsk kakebok, men kaken er like god den dag i dag. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
27.08.2006

Her har du en lekker festkake som består av en kjempegod kransekakebunn som fylles med et lag smeltet mørk sjokolade og luftig vaniljekrem og pyntes med masse hermetiske fersken på toppen. Kaken kan også dekkes med andre typer frukt eller bær, eller lages med bare vaniljekrem.

Kategorier: Nøttekaker
24.08.2006

Dette er en dansk oppskrift på sjokoladekake i liten langpanne. Kaken er en mild, myk og god sjokoladekake, som er grei å lage. På toppen er kaken dekket med en sjokolade- og kokosglasur. Se også oppskrift på "Den du ved nok", som er en tilsvarende dansk kakeoppskrift til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
22.08.2006

Her har du en supermyk og supersøt "Karamellkake". Se også oppskrift på samme kake i langpanneversjon ("Karamellkake i langpanne").

Kategorier: Andre festkaker
20.08.2006

Denne honningkaken er myk og god, og har mild og deilig smak av honning. Kaken er veldig fin å ha med på tur. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
17.08.2006

Denne gulrotkakeoppskriften er SUPER på alle måter! Kaken blir en lekker og oppsiktsvekkende festkake dersom du tilsetter rosiner og valnøtter som angitt i oppskriften og pynter med ostekrem og physalis, slik som på bildet. Oppskriften kan også brukes dersom du ønsker en helt enkel gulrotkake ved å sløyfe pynten og nøttene eller rosinene, eller begge deler. Alternativt til ostekremen kan kaken glaseres med melisglasur og pyntes med hakkede nøtter.

Kategorier: Andre festkaker
14.08.2006

Oppskriften på denne enkle, men nydelige kaken stammer visst nok fra Hotell Ritz i Paris. Der får man kaken servert sammen med litt frisk frukt og hjemmelaget vaniljesaus. Selve kaken har usedvanlig luftig og lekker konsistens på grunn av at den inneholder potetmel i tillegg til hvetemel, mens aprikosene gjør at bunnen på kaken blir litt klebrig. Oppskriften passer til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
14.08.2006

Da jeg skulle lage denne kaken første gang, hadde jeg ikke andre forventninger enn at dette skulle bli en enkel og grei formkake med sjokoladesmak. SURPRISE! Kaken skulle vise seg å være HELT OVERRASKENDE GOD!!! Man skulle ikke tro det når man leser oppskriften, for kaken inneholder kun helt ordinære ingredienser. Likevel er det noe med konsistensen og smaken på denne kaken som gjør at den ofte forsvinner raskest fra kakebordet!

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider