Kransekaketerte med vaniljekrem og fersken

Kransekaketerte med vaniljekrem og fersken

27.08.2006

Her har du en lekker festkake som består av en kjempegod kransekakebunn som fylles med et lag smeltet mørk sjokolade og luftig vaniljekrem og pyntes med masse hermetiske fersken på toppen. Kaken kan også dekkes med andre typer frukt eller bær, eller lages med bare vaniljekrem.

Kransekaketerte med vaniljekrem og fersken

Ingredienser

Kransekakebunn:
500 g kransekakemasse (Odense)
2 eggehviter

Fyll:
100 g kokesjokolade
5 dl vaniljekrem (Piano)
1,5 dl kremfløte

Pynt:
1 stor boks hermetiske fersken

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse oppdelt i biter i en food processor sammen med eggehvitene. Kjør på full hastighet til massen er godt blandet.

Tegn en sirkel på et stykke bakepapir som er 22 cm i diameter. Legg bakepapiret på en stekeplate og smør drøyt halvparten av kransekakedeigen utover i sirkelen. Ha resten av kransekakedeigen i en kakesprøyte og sprøyt rosetter langsmed kanten på kakebunnen.

Stek kransekaketerten midt i ovnen ved 230°C i 10 min, eller til den begynner å ta farge. Avkjøl helt på platen. Dra bakepapiret forsiktig av undersiden av kransekaketerten og legg kaken på et passende fat.

Smelt kokesjokoladen (dette gjøres enkelt i mikro eller over vannbad). Avkjøl litt og smør den så over bunnen på kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Bland vaniljekremen lett sammen med pisket krem. Fordel dette på kakebunnen. Pynt med godt avrente fersken oppdelt i skiver.

Tips

Kaken smaker aller best samme dag som den er laget. Dagen etter vil kaken fortsatt være veldig god, men kakebunnen blir litt mykere og fuktigere på grunn av fyllet.

27.08.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter