Arkiv: april 2007

27.04.2007

"Jordbærfromasjkake" er en fantastisk nydelig jordbærkake med mandelbunn! Fromasjen lages hovedsakelig med jordbærsyltetøy, men bruk gjerne friske jordbær i tillegg og som pynt!

Kategorier: Fromasjkaker
27.04.2007

Oppskriften på denne kjempegode og veldig spesielle kaken er hentet fra et gammelt Hjemmet-blad. Oppskriften har vært etterlyst av flere brukere av detsoteliv.no, og nå har jeg endelig funnet den frem og prøvebakt kaken. "Krisp-krasp-kake" lages med marengsbunner som inneholder Rice Krispies (derav navnet). Kaken fylles med sitronkrem og pyntes med jordbær og sjokolade. En deilig, litt annerledes og "kul" festkake!!

Kategorier: Andre festkaker
27.04.2007

Her har du et godt tips til en stor og flott bløtkake, som har nydelig, nydelig smak! Kremkaken fylles med ferdigkjøpt romkrem og hermetisk fruktcocktail, og kan lages hele året.

Kategorier: Bløtkaker
27.04.2007

"Brownies med kokostosca" er en sikker vinner! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.04.2007

"Nüssli" er lekre, tyske småkaker med smak av valnøtter og sjokolade. Oppskriften gir 60 stk.

Kategorier: Småkaker
24.04.2007

Vidunderlig enkel og vidunderlig god!

Kategorier: Paier/Terter
22.04.2007

"Crostata" er en klassisk, italiensk kake. En "Crostata" er i grunnen utrolig enkel - kaken består bare av mørdeig ("pasta frolla") og syltetøy - likevel er det noe med denne kaken som har gjort den elsket og berømt over hele verden. Syltetøyet kan varieres; jeg foretrekker aprikossyltetøy (se bildet), men mange bruker et litt mer syrlig syltetøy, slik som bringebærsyltetøy, kirsebærsyltetøy eller plommesyltetøy.

Kategorier: Paier/Terter
22.04.2007

Franske kaker er vidunderlige! "Fransk pæreterte" lages med "crème frangipane", som er en klassisk, fransk egge- og mandelkrem som brukes i mange slags franske kaker. Litt kanel, ekte vanilje og rom setter ekstra god smak på kremen. I tillegg har du den deilige paibunnen og saftige, hermetiske pærer.

Kategorier: Paier/Terter
19.04.2007

Dette er nydelige muffins som lages med olje, rømme, blåbær og sitron. Muffinsene blir superlekre! Oppskriften kommer fra konditormester Lars Lian, som blant annet driver den populære kaffebarkjeden "Choco Boco" i Trondheim.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
18.04.2007

Denne spesielle kaken er en italiensk klassiker! "Capezzana Olive Oil Cake" (eller "Torta di Capezzana" på italiensk) er en italiensk olivenoljekake. Oppskriften stammer fra Capezzana, som ligger litt nord for Firenze i Toscana, og som er berømt for sin produksjon av utsøkte olivenoljer og viner. Kaken er veldig saftig og smaker i grunnen ikke særlig av olivenolje, men heller av sitron, appelsin og mandler.

Kategorier: Formkaker

Sider