Arkiv: januar 2009

31.01.2009

Jeg er priviligert som har vokst opp i et hjem der kjøleskapet alltid var over alle grenser stappfullt, og veldig ofte med mange internasjonale matvarer som ingen andre hadde hørt om. Årsaken er en fenomenal, og godt over gjennomsnittlig mat- og kulturinteressert mamma, som foret opp en bortskjemt familie med utsøkte spesialiteter fra alle verdens kjøkken, og som på ingen måte lot seg stoppe av at produktene hun ønsket seg ikke fantes i norske butikker. Om hun skaffet seg "Lemon Curd" ved å kontakte utenlandske forhandlere, via engelske bekjente eller på sine svippturer til London, vet jeg ikke, men det fantes i alle fall "Lemon Curd" i vårt kjøleskap lenge før i norske butikker. For deg som ikke har smakt "Lemon Curd" før, er dette en nydelig, litt søt, litt syrlig, myk sitronkrem, som også kan lages hjemme dersom du ikke finner det ferdiglaget på glass i butikken (se oppskrift i tipsfeltet nedenfor). Oppskriften gir 12 stk lekre, små, fylte muffins. Se også "Lemon Curd Cake" og "Lemon Curd Roulade".

Kategorier: Muffins/Cupcakes
27.01.2009

"Nuts just take up space where chocolate ought to be."

He-he - hvis det er slik du tenker, bør du heller finne deg en annen sjokoladekakeoppskrift som er helt uten nøtter (det burde være nok å velge mellom her på detsoteliv.no, se for eksempel langpannekaken som heter "Sjokoladekake med rømme"). Uansett er det ikke overdrevent mye nøtter i denne sjokoladekaken her; bare litt hasselnøtter fra Firkløveren som gir herlig snert til glasuren:-) Kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak! NAM-NAM-NAM!

Oppskriften er til liten langpanne. Du kan søke frem lignende oppskrifter her på detsoteliv.no ved navn "Firkløverkake med rømme" og "Surmelkskake med firkløverkrem", men merk at disse kakene er beregnet på stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
25.01.2009

Her har du en ekte "Engelsk eplepai", som kjennetegnes av verdens nydeligste eplefyll!

Kategorier: Paier/Terter
25.01.2009

Det er vanskelig å få med seg alt. Det er jo så mange filmer å se, så mange bøker å lese, så mange reisemål å utforske, så mange restauranter å besøke, så mange viner å smake, så mange kaker å bake, så mange konserter å gå på, så mange anledninger å feire, så mange venner å treffe.... og attpå til skal man ha tid til jobb (hvorfor det?), hjem, familie, trening, handling, vasking ... Puh... Uansett; du bør få med deg denne kaken her!!!

Kategorier: Fromasjkaker
25.01.2009

Her har du en kjempegod vaffeloppskrift fra "dejlige Danmark" som gir lette og sprø vafler!

Oppskriften gir ca. 6-8 plater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
24.01.2009

Faktisk mye mer digg enn man skulle tro ...:-) "Heksevorter" kan lages til jul, men er gode hele året. Skal ikke stekes, så kakene er raske og enkle å lage. Populære hos barn! Oppskriften gir 60 stk.

Kategorier: Småkaker
22.01.2009

Det blir vel litt drøyt å love deg en orgasme..:-), men kakens innhold er så visst både spennende og herlig uforskammet: 500 g MØRK sjokolade, smør nok til å smøre hva som helst, mange egg (de sier det skal være bra). Og som om et halvt kilo mørk sjokolade ikke skulle være nok, tilsettes 2 dl kakao for å gjøre sjokoladeopplevelsen virkelig intens. Ikke noe mel, selvsagt, kun eksklusiv vare. På toppen melisglasur - to make it really sweet and messy;-) Mer vil jeg ikke røpe, foruten at jeg siterer følgende fra nettsiden der jeg fant denne oppskriften: "I've got a secret. Are you ready? Come closer. I won't lick your ear. [I lick your ear.] Sorry! Anyway, here's the secret: this is the easiest cake you'll ever make... and well... if Food = Love, this Cake = Hot Sex!..." Om ikke annet så får du en ekstremt god sjokoladekake og masse gøyal oppmerksomhet om du forteller navnet:-)

Kategorier: Sjokoladekaker
21.01.2009

"Woman have many moods, chocolate satisfies them all!" (Så sant, så sant;-)) Det er meget viktig at du ikke steker for lenge, for her skal det renne varm sjokoladelava ut med en gang du skjærer i kaken (høres deilig ut...?:-)) Oppskriften gir 4 stk.

Kategorier: Porsjonskaker
20.01.2009

"Forget love... I'd rather fall in chocolate!"

Kategorier: Småkaker
15.01.2009

"Barnas eplekake" er en slik type enkel eplekake som er supergøy for barn å være med på å lage helt fra 3 til 4-års alderen. La dem få helle sukker, mel og melk i bakebollen, røre i vei og stikke eplebåtene i kakedeigen etterpå. Resultatet vil helt sikkert alle bli fornøyde med:-)

Kategorier: Formkaker

Sider