Arkiv: april 2009

30.04.2009

En original, blålilla variant av den klassiske kaken "Charlotte Russe" (se oppskrift på detsoteliv.no). Rullekaken fylles med skogsbærsyltetøy og fromasjen lages med matchende skogsbæryoghurt og skogsbærgelé. DØDSKUL PARTYKAKE!!!

Kategorier: Fromasjkaker
30.04.2009

Deilig, deilig, DEILIG iskake med hakket firkløversjokolade og søte, hvite marengs!

Kategorier: Iskaker
28.04.2009

Dette er en kake som jeg blitt spurt om oppskriften på en rekke ganger. "Georginekake" består av både sukkerbrødsbunn og mandelbunn som fylles med bringebærsyltetøy og hjemmelaget vaniljekrem. Krempynten på toppen av kaken skal sprøytes som en vakker georgineblomst. I tillegg består pynten av friske, søte bringebær og krokan.

Kaken er åpenbart populær og man kan lett forstå hvorfor!

28.04.2009

Liker du å få alle gjesters fulle oppmerksomhet og måpende beundring? Her er oppskriften:-) Denne marsipankaken fylles med vidunderlig tobleronekrem og nydelig bringebærfromasj. Kaken er vakker, stor, lekker og mektig, og rekker til mange personer!

Kategorier: Bløtkaker
26.04.2009

Alle kjenner vi "Napoleonskake", men kanskje best i form av klassiske, avlange porsjonskaker som fås kjøpt i konditorier. Her har du i stedet en flott "Napoleonskake" laget som rund festkake! Det strides om "Napoleonskake" er oppkalt etter selveste Napoleon Bonaparte eller ikke. Antakeligvis har kaken ikke noe med denne personen å gjøre, men er snarere oppkalt etter byen Napoli, som også er opphavsstedet til den italienske kaken "Mille foglie" som ligner svært på kaken vi i Norge kaller "Napoleonskake". "Mille foglie" betyr "1000 blader" på italiensk, og sikter nok til alle de tynne lagene i butterdeigsbunnene. Tilsvarende heter den berømte franske versjonen "Mille feuille", og i Norge har vi også kaken "Tusenbladskake" (se oppskrift på detsoteliv.no). Både norsk og utenlandsk klassiker med andre ord!

Kategorier: Andre festkaker
24.04.2009

"Et lite, men utsøkt selskap, sa mannen, han drakk alene." (Norsk ordtak) Eller som Coco Chanel sa det: "Den som ikke nyter sitt eget selskap, har vanligvis ingen grunn til det." He-he:-) Her er i alle fall en HIMMELSK sjokoladekake for deg som vet å virkelig ELSKE dine private stunder. "5-Minute Chocolate Cake" har flytende kjerne og lages på et øyeblikk! Oppskriften passer til 1 stor kopp.

Kategorier: Porsjonskaker
23.04.2009

Kremete og lovely!

Kategorier: Bløtkaker
23.04.2009

"Rosekake" er vakker gjærbakst som fylles med nydelig, rødt fyll laget av bringebærsyltetøy og revet kransekakemasse!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
20.04.2009

Dette er en veldig spesiell pai som fylles med pærer og plommer og dekkes med en skjønn, gylden glasur laget med mandelflarn. Honningen som blandes i både paideigen, frukten og glasuren gir søt og nydelig smak. Serveres varm med vaniljeis!

Kategorier: Paier/Terter
16.04.2009

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!  

Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.

Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

Kategorier: Iskaker Iskrem

Sider