Softiskake

Softiskake

16.04.2009

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!  

 

 

Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.

 

 

Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør 

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel 

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.

 

 

Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.

 

 

La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter så den tiner litt og blir mykere.

 

 

 

 

Bruk en kniv for å skjære iskaken i serveringsstykker. 

 

 

Utrolig nydelig iskake! 

 

 

Tips:

♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

 

 

Anbefaler virkelig denne iskaken som smaker som softis! Smile  

 

 

Sååå utrolig herlig iskake! 

 

 

♥ 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Softiskake

Ingredienser

Bunn:
8 Digestivekjeks
50 g smør

Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat. La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

16.04.2009
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter