Arkiv: april 2010

29.04.2010

"Når jeg engang står med det ene ben i kisten, vil jeg si sannheten om kvinnen, skynde meg å trekke det andre benet etter og lukke lokket." He-he, denne frekke uttalelsen kommer fra den berømte, russiske forfatteren Leo Tolstoj. Her er en annen russisk sak; Saftig sjokoladekake med malte mandler og knust kavring. Kaken dekkes med smeltet, mørk sjokolade og pyntes med skåldede mandler. Mens du baker kan du øve deg på å si entusiastisk "Dah" ("ja") og bestemt "Nyet" ("nei") og så pugge følgende nyttige serveringsfrase: "Puzhalsta - spasiba - puzhalsta" ("værsågod - takk - ingen årsak").

Kategorier: Sjokoladekaker
29.04.2010

Dette er en kjempestor og superpopulær oppskrift på kjempegode hveteboller som er midt i blinken når du har mange, ivrige, små munner å mette  Smile

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.04.2010

Count your blessings! En enkel, liten, nystekt muffins gir hverdagslykke!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
28.04.2010

De fleste av oss er sunne mesteparten av tiden. ...Men ikke hele tiden;-)

Kategorier: Nøttekaker
27.04.2010

"I don't LIKE food, I LOVE it. If I don't LOVE it, I don't SWALLOW." He-he;-) Uttalelsen stammer fra restaurantanmelderen Anton Ego i den prisbelønte animasjonsfilmen "Ratatouille" (Walt Disney, 2007). Anton Ego varsler at han har tenkt å teste ut kvaliteten på maten til restauranten som tilhører den berømte, franske chefen Auguste Gusteau. Hans forrige besøk medførte at restauranten mistet en stjerne, men det ryktes at restauranten har tatt seg opp. "I will return tomorrow night with high expectations...pray you don't disappoint me." Men når kritiske Anton Ego dagen etter får smake restaurantens ratatouille, går han i taket av begeistring. Og hvem står bak: jo mesterkokken rotta Remy. "Søt munnfull" er så lekre at de kan serveres i hvilken som helst gourmetrestaurant! Fristelsene består av sprø, luftig butterdeig som dekoreres med rørt jordbærsyltetøy, hjemmelaget eggekrem, marsipan og friske bringebær. Nydelige porsjonskaker du garantert vil elske! Oppskriften gir 8 stk. PS: Perfekte kaker til 17. mai!

Kategorier: Porsjonskaker
26.04.2010

Eller om du vil: "Ahvenanmaan pannukakku". Åland er en selvstyrt del av Finland og består av en øygruppe på over 6500 øyer som ligger i Østersjøen mellom Finland og Sverige. Det offisielle språket på Landskapet Åland er svensk, og de har både eget flagg, egen nasjonalsang og sin egen hovedstad, Mariehamn. "Ålandspannkaka" er veldig spesiell og lages med semulegryn og melk som kokes til grøt. Deretter tilsettes mel, sukker, egg, kardemomme, vanilje og rosiner. Pannekaken stekes i stor langpanne og deles opp i snipper. Fantastisk nydelig smak, som gir meg minner fra barndommen da mamma lagde semulegrynsgrøt til oss barna.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
25.04.2010

"For fred er ei det beste, men at man noe vil!" I anledning april og Bjørnsonåret 2010, passer det å hente frem et av mine yndlingsdikt: "Jeg velger meg april". Bjørnson er kjent som verbets dikter. Han nøyer seg ikke med deskriptive adjektiv; her skal det vokse, stige frem og forandres! Diktet het opprinnelig bare "Valg" da det ble utgitt første gang i 1866. Historien bak diktet er at 12 diktere ble invitert til å lage en hyllest til kalendermånedene. Hver dikter ble trukket ut tilfeldig til å velge en måned og ingen fikk velge den samme. Bjørnson ble sistemann til å velge og bare april var igjen. Men Bjørnstjerne Bjørnson erklærte med stor pondus: ”Jeg velger meg april". Min datter valgte seg også april, og "Sommerfuglkake" er laget til hennes bursdagselskap. Kjempepopulær sjokoladekake!

Kategorier: Sjokoladekaker
23.04.2010

Lykke er...? ...mmmmmm, å ha hjemmelagde "Kokosboller" i kjøleskapet:-)

Kategorier: Småkaker
19.04.2010


"Der gaar en Nemesis igjennem Livet; den rammer sikkert, skjønt den rammer sent, - at rømme væk fra den, er ingen givet."

("Kjærlighedens komedie" skrevet av Henrik Ibsen i 1862.)

"Sjokoladekake Nemesis" er en fantastisk kremete sjokoladekake som stekes i vannbad. Kaken er basert på samme type oppskrift som verdensberømte "Chocolate Nemesis" fra River Café i London (se egen oppskrift på detsoteliv.no), men i en litt mindre versjon.

14.04.2010

Jeg elsker mandellikør, så denne brødpuddingen er en skikkelig favoritt hos meg!

Serveres nystekt, gjerne med pisket krem.

Kategorier: Puddinger

Sider