Kokosboller (uten eggehvite)

Kokosboller (uten eggehvite)

23.04.2010

Lykke er...?

...mmmmmm, å ha hjemmelagde Kokosboller i kjøleskapet! 

Kokosboller (uten eggehvite)

Ingredienser

♥ 2 dl vann
♥ 4 dl sukker
♥ 8 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 2 ts vaniljesukker

Bunn
♥ 4 dl kokos
eller 40 mariekjeks, oreokjeks, gjendekjeks eller
annen type rund, flat kjeks

Sjokoladetrekk
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 1 ss delfiafett

Pynt
♥ 2 dl kokos

Fremgangsmåte

Kok opp 2 dl vann og sukkeret i en kjele. La dette småkoke til sukkerlake i ca 10 min. Dersom du har sukkertermometer skal temperaturen på laken være ca. 120 °C når den er ferdig kokt. 

Bløtlegg imens gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 1 dl kokende vann.

Ha både den varme gelatinoppløsningen og den glovarme sukkerlaken og vaniljesukkeret i samme bolle og pisk blandingen kraftig med elektrisk mikser i 10-15 minutter. Det skal da ha blitt en kald, tykk, stiv og hvit marengsmasse.

Sprøyt ut marengsmassen med glatt, rundt sprøytetipp på kjeksene, eller lag runde topper med to spiseskjeer. Vær litt rask, ellers stivner marengsmassen mens du holder på. Legg bakepapiret med skumbollene på et brett og sett dette i kjøleskapet i et par timer, slik at bollene stivner og blir helt kalde.

Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Ha kokos klart i en flat suppeskål eller lignende.

Dypp kokosbollene raskt i den smeltede sjokoladen så de blir jevnt dekket. Rull dem deretter i kokos eller dryss over kokos med fingrene. Sett bollene i kjøleskapet til avkjøling til sjokoladen har stivnet.

Tips

Jeg liker veldig godt kjeksbunn på kokosboller. Da blir de heller ikke så klissete å spise. 

Eventuelle rester av smeltet sjokolade kan blandes med litt forskjellige typer nøtter (f.eks. cashewnøtter og pistasjnøtter) og tørket frukt (f.eks. tranebær og rosiner). Lag små topper på bakepapir med to teskjeer og sett i kjøleskapet. Deilig sjokoladekonfekt!

"Kokosboller" er holdbare lenge i kjøleskapet. De kan også fryses.

23.04.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

27 kommentarer

kan kokosbollene fryses?

Jeg lurer også på om kokosbollene kan fryses? I flere andre oppskrifter jeg har lest så kan de det, men kan akkurat disse det?:)

Ja, kokosbollene kan fryses!

Hei. Kan være greit å skrive at veskene må bli litt kald før man begynner å piske, for jeg pisket rett etter veskene var ferdig og da var massen fortsatt flytende etter å ha pisket i 15min.

Hei,

eg he akuratt gjenge etter denna oppskrifta, for meg gjekk det heilt greitt å piske når sukkelake, og gelantinen va varm, og etter 15 min var den ikkje verken flytende el varm.

Hei, både gelatinvannet og sukkerlaken skal være helt varme når man starter å piske. Altså ha kokende vann i bollen. Tilsett gelatinplatene så de løser seg opp. Hell i den glovarme sukkerlaken. Tilsett vaniljesukker og start piskingen med en eneste gang. Etter 15 minutter skal det da ha blitt en tykk, marengsaktig krem.

Hei Kristine,
og God Jul og Godt Nytt år!

takk for at du delte denne oppskrifta,
eg he akuratt nå satt mine til avkjøling i kjøleskåp,
og har så langt lyktes.

Sjølv valgte eg å bruke mariekjeks istedet for vaffelkjeks,
og det gjeng vel greitt det au :)

Å dette er min fyste gong eg prøvar å lage kokosboller,
så dette trur eg vil bli ein ny slager her heime i jula nå i år ;)

Mvh
Hanne

Hyggelig å høre! Takk for hilsen!

det var veldigått og dobla oppskrifta

Gøy å høre!

Funker veldig bra å bruke ritzkjeks som bunn. Dyppet kjeksen først i sjokolade, lot den stivne, og sprøytet så på marengsmassen. Søtt og salt :-)

Høres herlig ut! :-)

Jeg har problemer med att toppene sukkrer se etterpå. Har det noe med temperaturen di står oppbevart i etterpå ?

Vi pleier å fryse ned kokosbollene når sjokoladen er stivnet. Da slipper man problemet med at de sukrer seg... De tiner vldig raskt

Takk for tips! Ja, kokosbollene er fine å fryse.

Jeg bruker kokesjokolade, delfiafett, og syltevoks. :) Da sovner sjokoladen raskt :) Jeg har også et par ts med vaniljesukker i kokosbolle massen..

Da *stivner*

Takk for tips! Ikke så lett å få tak i syltevoks lenger. Men overtrekksjokolade finnes nå i mange butikker og det fungerer utmerket!

Hei

Lurer fælt på hvordan det blir marengsmasse uten eggehviter??

Hei, jeg kaller det marengsmasse selv om det ikke er eggehviter her fordi den piskede blandingen ser helt likt ut som stivpisket marengs. Mulig det ikke er helt vitenskapelig korrekt å gjøre det .. :-) Uansett - etter pisking blir dette til en tykk, blank og marengslignende masse selv uten eggehvite.

Denne oppskriften mangler en del ingredienser. Jeg vil anta at med "marengsmassen" at du mener det skal være eggehviter i dette, men det står ikke i ingrediensene og fremgangsmåte.

Hei, det er ikke feil i oppskriften. I denne varianten skal det ikke være eggehvite.

Hvordan oppbevare de best mulig og når skulle egentlig vaniljesukker i?

Hei, jeg har presisert nå at vaniljesukkeret skal tilsettes marengsmassen. Kokosbollene bør oppbevares kjølig slik at sjokoladetrekket ikke blir klissete. Kan også fryses.

Skal det ikke være eggehvite i marengsmassen?

Hei Trude, nei i denne oppskriften er det ikke eggehvite. :-)

Takk for tipset om frysa kokosbollane for å unngå at dei sukrar seg. Skal prøvst snart.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter