Arkiv: august 2010

27.08.2010

I morgen reiser jeg på en ukes tur til Italia. Dere får bruke tiden denne uken uten nye oppskrifter til å bli bedre kjent med oppskriftene som allerede finnes på detsoteliv.no. Mye, mye godt! Italiaturen blir både business & pleasure. Etter planen mest pleasure;-) Til pleasure-biten hører også at jeg har tenkt å gjennomføre iherdig forskning på italienske biscotti. Jeg elsker biscotti i alle slags smaker! Disse her inneholder lys, tørket frukt og ulike typer nøtter. Dessuten får de ekstra god mandelsmak av mandellikør i deigen. Ingen land lager så gode småkaker som Italia, så forhåpentligvis kommer jeg hjem med kofferten full av inspirasjon (og nye kakefat, hehe). Ta vare på dere selv, nyt livet og kos dere med bakingen så lenge. Arrivederci!

Kategorier: Småkaker
27.08.2010

Her har du fantastisk fransk gjærbakst fylt med kanel og vaniljekrem. Ekte fransk gjærbakst kjennetegnes av at mykt smør knas inn i deigen i stedet for å smeltes (se også tidligere registrert oppskrift på "Franske kanelboller"). Her er det i tillegg mye egg, som er typisk for "Brioche" (du finner også mange varianter av "Brioche" her på detsoteliv.no). Hvis du ikke har prøvd å lage denne type gjærbakst før, anbefaler jeg deg virkelig å forsøke. Belønningen din for å prøve vil være 24 stk VIDUNDERLIGE boller! Siden jeg sitter her og skriver inn denne oppskriften midt på natten en kveld i august, synes jeg det passer godt å også ta med diktet "Nuit d’Août" skrevet av Alfred de Musset.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
27.08.2010

Dette er herlige, amerikanske cupcakes med blåbær, marsipan og kjempenydelig "white frosting" som inneholder både smeltet hvit sjokolade og kremost. Like søte og fristende som "Blueberry kisses"... Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
26.08.2010

Vi nærmer oss snart slutten av august, men det er fortsatt mulig å få tak i nydelige blåbær i butikkene. Så dermed ble blåbær valget da jeg skulle lage "Mandelring med iskrem" denne gangen. Men kaken egner seg til alle slags typer bær, og jeg har blant annet prøvd ut en kombinasjon av røde bær og vaniljeiskrem med stort hell. Jordbæriskrem og jordbær er en lekker vri hvis du vil ha søt, rødrosa kake. Som et alternativ kan du bytte ut iskremen i midten av kaken med en type fromasj du liker (vaniljefromasj, sitronfromasj, sjokoladefromasj, jordbærfromasj osv.), og kaken er dessuten kjempegod som tilbehør til karamellpudding og andre desserter. Men jeg må nå likevel si at kombinasjonen mandelring, pisket krem, friske blåbær og sjokoladeiskrem er det jeg liker best!

Kategorier: Nøttekaker
25.08.2010

Det er noe helt spesielt med august; en måned som samler opp i seg varmen fra hele sommeren og som symboliserer modning. Einar Skjæraasen er en av de mange som har skrevet dikt om de store overgangene som skjer i naturen i denne måneden, og diktet er både vakkert og litt vemodig. "Augustterte" er en nydelig og veldig spesiell kake. Den består av to bunner som nærmest ligner to store mandelflarn. De blir tynne og sprø og får en deilig smak av karamellisert mandel. Rett før servering legges disse to store mandelflarnene sammen med vaniljeiskrem i skiver. På toppen pyntes kaken med pisket krem og røde ripsbær.

24.08.2010

Pretty Sweetie "Raspberry Cupcake"!

Her er det søte, røde bringebær både i deigen, kremen og pynten. Oppskriften gir 12 stk nydelige cupcakes!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
23.08.2010

En av denne sommerens aktiviteter var å kjøre bil fra Øst- til Vestlandet. Sånn omtrent halvveis måtte vi fylle bensin og stoppet ved en Shell-stasjon. Jeg tok med meg vår datter inn i butikken, og mens jeg plukket med meg våtservietter, avis og andre fornuftige (kjedelige) ting, hørte jeg henne si bak meg: "Jeg vil ha boller!". "Nei, ikke nå", sa jeg. "Jo, jeg vil ha boller!" "Nei, ikke mere boller nå." "JO, JEG MÅ HA BOLLER!" Så snudde jeg meg rundt og så datteren min stirre inn i en stor plakat på akkurat hennes høyde med bilde av store, gyldne boller. Overskriften var "LITAGO BOLLE MED BITER AV BROWNIES, kjøp 5 stk". Jeg ble stum i 3 sekunder og sa deretter "Ok, la oss kjøpe boller". Og deretter satt vi i bilen og spiste SYKT gode boller. Vel hjemme igjen måtte jeg selvsagt se om disse bollene lot seg produsere. Jeg tok utgangspunkt i en god bolledeig, men byttet ut melken med Litago sjokolademelk. Så puttet jeg i noen store, gode browniesbiter i hver bolle jeg trillet ut. For sikkerhets skyld penslet jeg også over litt sjokolademelk til slutt. Resultatet ble bare enda bedre enn kjøpebollene. ... Og vips, så var alle bollene borte. Oppskriften gir ca 30 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
22.08.2010

Les Entremets de la Gourmande! Denne klassiske, franske, dekadente sjokoladedesserten har deilig, kremete, silkemyk konsistens og fantastisk fyldig sjokoladesmak. Den opprinnelige versjonen er lys med vaniljesmak, men sjokoladeversjonen er nok den mest populære. Oppskriften gir 4 delikate porsjoner.

Kategorier: Porsjonskaker Puddinger
22.08.2010


Better than any argument is to rise at dawn and pick dew-wet red berries in a cup. 

(Wendell Berry)

Oppskriften gir rød, nydelig sommerkake i liten langpanne. Server kaken oppdelt i søte firkanter og gjerne sammen med (mye) vaniljesaus.

Kategorier: Langpannekaker
21.08.2010

Mine yndlingsmuffins! Sukk, jeg kunne levd på disse resten av livet... Oppskriften gir 22 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes

Sider