Arkiv: oktober 2010

31.10.2010

JEG ELSKER BELGISKE VAFLER!! og ENDELIG!! fikk jeg mannet meg opp til å teste ut mitt belgiske vaffeljern. Jeg har hele tiden innbilt meg at det er litt vanskelig å lage "Belgiske vafler" siden det skal være gjær i dem, og derfor har jeg utsatt og utsatt å forsøke... Men neida, dette er "piece of cake"=) Så nå som barrieren er brutt, kan jeg begynne å ta fatt på alle oppskriftene som har hopet seg opp hos meg på disse fantastiske, verdensberømte vaflene. Dette er første mann ut, og gir 8 stk tykke, myke og alldeles supre "Belgiske vafler".

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
31.10.2010

Vafler som smaker som gulrotkake!? Ja, det er mulig!

Disse vaflene blir myke og kjempegode, og inneholder revet gulrot, krydder og hakkede valnøtter. Vaflene smaker veldig godt med bare et melisdryss, men du kan også legge vaffelhjertene sammen to og to med ostekrem mellom.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
31.10.2010

Uuææææhh!! Hvis du først vil ha en superguffen kake til Halloween-feiringen din, kan jeg anbefale denne. Men det er bare å innrømme at selv om jeg synes denne kaken ble kjempekul, ble den et par hakk for ekkel for meg da jeg selv skulle til å smake på den... Mannen min syntes den var "kunstnerisk" og min lille datter sa bare ÆSJ!! Det endte med at jeg måtte fjerne alle edderkoppene og spindelvevet og dekke med litt ekstra lysebrun cappuccinokrem i stedet. Først da klarte vi å kose oss med den nydelige smaken av kaffe og sjokolade som det tross alt er på denne kaken. Men kanskje du er litt tøffere enn det vi er her i huset:-) Uansett: EAT, DRINK AND BE SCARY!!!!! Ha en artig Halloween!

Kategorier: Sjokoladekaker
30.10.2010

"Trick or treat"! Nå er det Halloweenhelg, og her har du oppskrift på "Halloween Carrot Cupcakes". Disse består av vanlige, deilige gulrotmuffins med valnøtter og ostekrem på toppen, men jeg farget ostekremen med oransje konditorfarge for anledningen. De morsomme muffinsformene med pyntepinner fikk jeg tilsendt fra min søster Elisabeth som bor i New York (takk Lillebeth!), så de kan nok være litt vanskelige å få tak i her i Norge. Men da ser du i alle fall det populære konseptet med å stikke pyntepinner ned i cupcakes som matcher papirformene. Dette finnes i alle slags motiv og stilarter (både med julemotiv, hjertemotiv, blomstermotiv, babyshowermotiv, osv. osv.). Du finner mye morsom pynt om du titter rundt på alle nettbutikkene som selger kakepynteutstyr (se tips under Lenker). På grunn av den oransje fargen på kremen får du imidlertid Halloweenpreg selv om du dropper pynten. Oppskriften gir 24 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
29.10.2010

Så enkelt kan det gjøres... Og jeg synes disse spøkelsescupcakesene er så søte...:-) Oppskriften på "Spooky Cupcakes" som du ser på bildet består av kjempegode gulrotmuffins med deilig, hvit ostekrem på toppen, men du kan også bruke andre typer muffins som du dekker med hvit ostekrem. Oppskriften gir 24 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
29.10.2010

Disse søte Cake Pops-spøkelsene som jeg har valgt å kalle "Spooky Cake Pops", er laget med myk, mørk sjokoladekake og sjokoladesaus = ekstra god sjokoladesmak med andre ord.

Kategorier: Porsjonskaker
28.10.2010

Har du hørt om fenomenet "Cake Pops"? Også dette kommer fra Amerika og har blitt utrolig populært. Selve Cake Pops-dronningen er damen som driver nettsiden www.bakerella.com. Konseptet er i grunnen nokså enkelt. "Cake Pops" består rett og slett bare av en eller annen type myk kake som smuldres og blandes med smørkrem eller annet som gjør kakesmulene myke nok til at du får en bløt deig som kan formes til kuler. Disse festes på pinne og dyppes deretter i sjokolade. Til vanlig holder dette lenge, men hvis man vil gjøre mer ut av det, kan man lage all verdens fjes og små figurer (bare ta en titt på bakerella og se). Her har jeg i anledning Halloween laget "Monster Cake Pops" basert på mørk sjokoladekake. Dyppet kulene mine i oransje sjokolade og lagde dem stygge og ujevne med vilje i tillegg til at jeg pyntet med små sukker- og sjokoladekuler. Gufne å se på, men veldig gode!

Kategorier: Porsjonskaker
28.10.2010


IIIIIIkkk!! Både jeg og min lille datter skreik av fryd da vi begynte å feste bena på denne "Whoopie Pie" og det åpenbarte seg verdens største og ekleste edderkopp!!! Haha Grin  Men så lagde vi store, brune dådyrøyne på den, og da ble den jo litt søt også..  Smile 

Nå lagde jeg bare en slik "Spider Whoopie" for å vise dere hvordan den ser ut, men jeg kan tenke meg at hvis du lager 20-30 stk av dem og plasserer dem på kakebordet - noen oppå kakefatet og noen rundt omkring mellom vase og lys på kakebordet - ja da blir det et nokså ekkelt Halloween-kakebord! På dette kakebordet kan du også plassere "Monster Cake Pops", "Spooky Cake Pops", "Spooky Cupcakes", "Halloween Carrot Cupcakes" og en svær "Edderkoppkake"...

Kategorier: Porsjonskaker
26.10.2010

"Whoopie Pies" er på god vei til å bli nesten like populære i USA som flotte dekorerte cupcakes. Faktisk er det også likhetstrekk ved disse to kaketypene ved at begge deler er porsjonskaker som består av myk kake og en eller annen form for fyll. På cupcakes plasseres fyllet vakkert på toppen av kaken, mens "Whoopie Pies" består av to flate, myke kaker med fyllet i midten. Som en søt, deilig sandwich  Smile

"Whoopie Pies" lages i mange forskjellige varianter, med ulike farger, smaker og typer fyll, og det kommer flere oppskrifter på detsoteliv.no etter hvert. Her har du oppskrift på den opprinnelige "Whoopie Pie", som består av mørke sjokoladekaker (Devil's Food Cake) med vaniljesmørkrem (Vanilla Buttercream) i midten. "Whoopie Pies" er veldig lette å lage, og det er bare å forsøke først som sist, for dette er kaker som kommer til å bli bare mer og mer populære i Norge også! Oppskriften gir 28 stk.

Kategorier: Porsjonskaker
25.10.2010

En av Norges mest klassiske epledesserter er "Epler i slåbrok". Serveres med hjemmelaget vaniljesaus!

Kategorier: Porsjonskaker

Sider