Arkiv: desember 2010

31.12.2010


Dette er en kake jeg har komponert selv, og som jeg i all beskjedenhet må få si at ble helt vanvittig god! Smile Men så elsker jo jeg smaken av sjokolade, krem og kaffe.

"Café mocca drømmekake" går i lekre brunfargenyanser og består først av lysebrun marengsbunn laget med brunt sukker, så et deilig, mørkebrunt lag tykk sjokoladekrem, så et lysebrunt lag luftig cappuccinofromasj og til slutt pisket krem med vaniljesmak på toppen. Konsistensen på kaken er fløyelsmyk hele veien - en ren nytelse! Og med det sier jeg GODT NYTTÅR og takk for det gamle! Oppslutningen jeg har fått fra dere som stadig tar en titt innom denne siden har vært en stor glede og inspirasjon for meg i 2010, tusen takk til dere alle! Jeg er full av idéer, iver og bakelyst for 2011 og kan love at det blir mye nytt og mye godt fra Det søte liv i det kommende året Wink

Kategorier: Sjokoladekaker
30.12.2010

En juleuke med mye sne og kuldegrader nærmer seg slutten og på trappene står endelig årets største markering. Håper 2011 blir det aller beste året noensinne...!!! :-) I forlengelsen av hvit jul, og i tilfelle du skulle få gjester på besøk i morgen; her er et superlekkert tips til nyttårdesserten! Kaken består av kjeksbunn og kjempenydelig fromasj laget med hvit sjokolade og ricottaost - og så rosarød granateple som pynt, som er så vakkert på det hvite. Mmm... kaken smelter på tungen.... bare helt utrolig god.... Oppskriften er hentet fra det fantastiske matbladet BBC GoodFood der kaken er gitt følgende omtale: "Impress your guests with this showstopping dreamy dessert! The cake is incredibly light despite being made with chocolate."

Kategorier: Ostekaker
21.12.2010

Dette er en litt spesiell, men absolutt helt suveren pepperkakeoppskrift!!! Den inneholder verken melk eller fløte, og kombinasjonen vann, litt sirup og mye sukker gjør at pepperkakene blir ekstra tynne og sprø. I tillegg til kryddersmaken gir sukkeret dessuten en anelse karamell i smaken....mmm...

Mine favorittpepperkaker:-)

Kategorier: Småkaker
20.12.2010

Her er et tips om en deilig marsipankake til alle dere som synes det blir for mye tørre småkaker i julen.

Kaken er fylt med vaniljekrem, hasselnøttkrem og krem med hakkede røde cocktailbær, og passer fantastisk bra til julehøytiden!

 

Kategorier: Bløtkaker
19.12.2010

"Ein Engel ist jemand, den Gott dir ins Leben schickt." Dette tyske ordspråket kjenner jeg fra den tiden jeg vokste opp i Hannover som barn og har tenkt på mange ganger siden. For det har slått meg at det har skjedd meg flere ganger gjennom livet at jeg har møtt på mennesker som har passet perfekt inn i de ulike situasjonene jeg har vært i. Som et pussig lite lykketreff:) "Marzipanstollen" kjenner jeg også veldig godt fra min barndomstid i Tyskland, og det blir ikke jul hos meg uten denne klassiske, tyske julekaken. Så ønsker jeg dere alle en koselig 4. søndag i advent - og husk å sette pris på alle englene du har i livet ditt:)

Kategorier: Gjærbakst o.l.
18.12.2010

Her er delikate, franske "Vanilla-Chocolate Macarons" som med sitt lekre utseende egner seg fantastisk godt til å sette på bordet foran gjestene. De vil garantert la seg imponere!

Kategorier: Småkaker
17.12.2010

Her har du SUPERGODE, fargerike "Biscotti med kanel, mandler og Smarties"! Buon Natale!

Kategorier: Småkaker
16.12.2010

"Tante Brun var den snilleste av tantene, syntes alle barna i byen."

Ja, hvis du ikke kjenner til de søte fortellingene til Elsa Beskow om Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett, har du sjansen nå (se historien jeg har tatt inn i tipsfeltet nedenfor).

Du har også sjansen til å bake denne myke, nydelige krydderkaken oppkalt etter snille Tante Brun.

Fantastisk myk og deilig duftende krydderkake!

Kategorier: Formkaker
15.12.2010

"It's the little moments that make life big." Oppskriften gir 24 stk små, herlige opplevelser.

Kategorier: Småkaker
14.12.2010

Her har du fantastisk nydelige og søte cupcakes med dadler, vanilje, rom og karamellglasur!

Kategorier: Muffins/Cupcakes

Sider